VIDEO! Consilierul social democrat Radu Nițu și dosarul penal: acesta avertizează că, dacă va primi vreo amendă de la procurori, liberalii o vor plăti. „Îmi cer iertare dacă cineva s-a simțit lezat de vorbele mele”

Consilierii locali focșăneni nu au discutat doar despre proiecte legate de municipiu în ședința extraordinară din această seară, ci au ascultat și un monolog al social democratului Radu Nițu, referitor la dosarul penal în care este „vedetă”. Nițu este în continuare urmărit penal după ce inițial procurorul de caz a considerat că acesta nu se face vinovat de amenințare. Ulterior, prim procurorul Victoria Bîrsan a infirmat soluția, astfel încât cercetările continuă, după ce în primăvară Nițu ar fi amenințat că face uz de armă. S-a întâmplat tot în cadrul unei ședințe a Consiliului Local, când, ca răspuns la o nemulțumire a unui focșănean prezent în sală, Radu Nițu a spus că opoziția ar trebui împușcată: „ia pistolul şi îi împuşcă, ai fost militar... Uite, nu votează niciun proiect, stau, nu votează nimic”. Plângerea nu vizează doar acest moment, ci și un altul, similar, când Nițu s-ar fi întâlnit cu actualul ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan, și i-ar fi spus că dacă ar avea un pistol, l-ar împușca.

În această seară, Nițu s-a arătat deranjat de cum au decurs lucrurile și a ținut să spună că nu este vinovat, întrucât nu a amenințat pe nimeni. Mai mult, Nițu a spus că are convingerea că niciunul dintre consilierii liberali nu s-a simțit amenințat. Și, a ținut acesta să avertizeze, dacă va fi amendat, banii îi vor da tot liberalii!

 

Adauga comentariu