VIDEO: Consilierul independent Gongu a învățat repede să fie politician, dar cu minciuna în gură. Cum minte Gongu: „Mi-a fost pusă la îndoială chiar calitatea de consilier juridic!”. Noi avem sesizarea penală pe numele său, care spune altceva!

Nimeni nu vrea să îi pună la îndoială nimic consilierului local independent Emanuel Gongu. Ba chiar trebuie să îi recunoaștem oareșce merite, numai că nu întotdeauna lucrurile sunt cum par. Știri de Focșani a scris în urmă cu câteva luni cum dumnealui a fost cercetat la parchet. Deontologia a fost urmată până la capăt, am subliniat că procurorii nu au considerat că acesta a comis vreo faptă penală. Numai că în ultima ședință de Consiliu Local Focșani, la finalul circului, Emanuel Gongu a luat cuvântul. Și a susținut sus și tare o minciună gogonată. Când adevărul era simplu și mai mult decât suficient. „Eu consider că aici suntem trimișii... aleșii cetățenilor. ... logica spune că așa cum suntem noi aici suntem și acasă, această imagine reflectă personalitatea noastră de acasă, sau de pe stradă. Cred că toți cei de aici am avut cel puțin o plângere penală. Un coleg a fost chiar condamnat dacă nu mă înșel, asta ce înseamnă...? Inclusiv eu am avut plângere penală și s-a clasat. De ce? Pentru că au fost niște mizerii la adresa mea. Mi-a fost pusă la îndoială chiar calitatea de consilier juridic și am prezentat documente de care cei care mi-au făcut plângere penală nu știau. Este pregătirea mea profesională”, s-a exprimat Gongu în CL.

Numai că lucrurile nu stau tocmai așa. Iar noi avem dovada, alb pe negru, cum ar veni. În primul rând, plângerea era sesizare, iar „cei care” s-au adresat procurorilor sunt chiar reprezentanții Baroului Vrancea. În fapt, sesizarea viza o cu totul altă faptă, nimeni nu s-a întrebat niciodată dacă Gongu chiar este consilier juridic la propria firmă, post pentru care nu a susținut niciodată niciun examen.Am luat la cunoștință de faptul că numitul Gongu Emanuel (persoană care îndeplinește funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Focșani) exercită fără drept activități specifice profesiei de avocat, sens în care a fost văzut de-a lungul timpului de nenumărate ori, cu precădere la Secția a II a Civilă și de Contecios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Vrancea, depunând zeci de acțiuni de recuperare timbru de mediu. De asemenea, a fost văzut și în arhiva Judecătoriei Focșani studiind diverse dosare de divorț, plângeri contravenționale etc”, se arată în sesizarea avocaților.

Ori domnul Gongu se face că nu știe, ori chiar nu se pricepe. Când termini Dreptul ești cel mult jurist. Ca să ai o altă calitate - gen avocat, magistrat - trebuie să susții un examen. Un examen greu. Și, după cum spunea chiar un reprezentant al Baroului Vrancea, poate domnul Gongu ar trebui să dovedească că într-adevăr „îl ține” să dea un examen. Apropo, pe lista celor înscriși la examenul din acest an nu se regăsește numele de Gongu. Bașca, nici pe lista avocaților din Vrancea nu e niciun Gongu. O listă a consilierilor juridici care activează la propriile firme încă nu există. Ce mai spunea domnul Gongu în CL?

Politica este o mizerie. Politica trebuie să facă bine, nu să facă rău. Când sunt anumite interese, unii trebui să pice, unii se hrănesc cu sângele celorlalți. Este păcat. Astăzi este o sărbătoare mare (29 august - n.r.). A trebuit să curgă sângele lui Ioan Botezătorul acum mii de ani și acum trebuie să sari și să spui în ședință...”. Este păcat, cu adevărat. Și noi chiar am spus-o.

Adauga comentariu