VIDEO! Concursul „Micul pompier” organizat de ISU Vrancea a strâns la start peste o sută de copii!

Încă de dimineață, curtea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea s-a umplut astăzi de copii. Veniți cu părinții sau bunicii, ei s-au dovedit hotărâți să participe la cea de a doua ediție a concursului „Micul pompier”. Competiția fost organizată cu prilejul zilei aniversare a ISU și a întrunit la start aproximativ o sută de micuți.


Inițial, „Micul pompier” a fost gândită ca o activitate menită să-i distreze pe copiii cadrelor unității, însă, după succesul „repurtat” anul trecut, organizatorii au luat decizia de a-l transforma într-un eveniment pentru toți puștii din Focșani care doresc să participe la acest concurs.


Așa se face că astăzi, începând cu ora 10.00, aproape o sută de micuți, băieți și fete, au primit tricouri cu însemnele ISU Vrancea și s-au aliniat gălăgioși la linia de start sub dubla supraveghere a părinților și pompierilor. În sine, „Micul pompier” nu este un concurs, este doar un mijloc de a-i face pe copii să se simtă bine, învățându-i să-și dezvolte capacitățile de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență.

Organizat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între trei și șapte ani, concursul s-a desfășurat pe două categorii de vârstă: trei – patru ani și cinci - șapte ani.  Odată înscriși de părinți sau bunici, cei mici nu au avut decât să aștepte semnalul juriului pentru a parcurge un poligon conceput special pentru ei: transportarea unui furtun, lovirea unei cutii cu ciocanul, alergarea printre jaloane, întinderea unui furtun și transportarea unui manechin la linia de finish.


Toți copiii s-au simțit minunat și s-au distrat pe cinste. Nimeni nu a pierdut, toată lumea a avut de câștigat. Cei mici au primit câte o diplomă de participare și au plecat acasă fericițiți, promițând pompierilor că la anul vor reveni.

Adauga comentariu