Video! Cine strigă hoții? La asta poate răspunde doar deputatul Ion Ștefan, acuzat că a prejudiciat primăria cu trei cioburi de granit. Ce declară deputatul și ce spune păgubitul!

Deputatul Ion Ștefan s-a prezentat astăzi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru a ține un soi de conferință de presă la „botul calului”. Motivul acestei întâlniri cu ziariștii este plângerea penală pe care Direcția de Dezvoltare  Focșani i-a făcut-o după ce acesta a luat câteva resturi de plăci din Piața Unirii și le-a folosit pentru a înfiera administrația Misăilă cu ocazia unei conferințe de presă.


„Am emoții, este pentru prima dată când vin la Parchet să dau declarație într-un dosar ca urmare a unei plângeri făcute de Direcția de Dezvoltare a Primăriei Focșani condusă de domnul Dochioiou, tânăr pensionar MAI, care a identificat în persoana mea un răufăcător și un individ care a distrus plăcile din Piața Unirii. Lucrurile sunt mai vechi și în cascadă. Un consilier local mi-a spus că este dispus să mă împuște, alții îmi fac plângere penală... Dar să știți că eu nu sunt dispus să renunț, voi merge până la capăt”, a declarat deputatul Ion Ștefan.


Plângerea penală este clar o glumă amară care demonsterază cu ce se preocupă instituțiile aflate în slujba cetățenilor. Dincolo de orice paravan politic, tu, ca instituție publică, nu poți să faci denunț unui om (chiar și un adversar politic) pentru că a luat din Piața Unirii trei bucăți sfărâmate de plăci și să spui că a furat din bunul public.


„Prin acest demers vrem ca aceste aspecte să nu se mai repete. Nu știm ce prejudiciu a fost adus, însă pe parcurul cercetării penale se va solicita și un prejudiciu care va fi calculat. Este prematur să vă spun ce așteptăm noi, este o faptă clară de furt și vom aștepta rezultatul cercetărilor. Legea penală nu se face după omenie, trebuie respectată. Eu nu am fost influențat politic sub nicio formă”, ne-a spus șeful DDSP, Costel Dochioiu.


Primarul se află în concediu și nu a răspuns apelurilor noastre telefonice. Îi spunem de pe acum să fie foarte atent cu ce vine din concediu, nu de alta, dar dacă vine cu nisip în șlapi să nu se trezească dat în judecată pentru furt de primăria localității unde s-a dus să-și petreacă vilegiatura.


Toată mizeria acesta politică arată cu acuratețe cam care este nivelul celor care se înghesuie să facă politică, să țină morală altora ori să conducă nevertebrat anumite instituții ale statului. Este aproape incredibil cât de jos se poate ajunge doar pentru a plăti câteva polițe pentru un orgoliu șifonat. Adică, stimați domni, cum ar trebuie să ne simțim noi, cei pe care ne chemați la vot, atunci când observăm că s-au cheltuit atâtea și atâtea milioane de euro și nu s-a făcut aproape nimic în ultimii 30 de ai? În asta stătea furtul din Piața Unirii, în trei bucăți amărâte de placă!

 

Adauga comentariu