Video: Ce spune echipa de medici despre cazul femeii decedate după ce a născut

Șefa secției de obstetrică-ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon”, dar și medicul care a urmărit sarcina femeii care a decedat după ce a născut, au explicat câteva aspecte din jurul nefericitului eveniment. 

Pe scurt, doamna a fost urmărită pe tot parcursul sarcinii, dar și la naștere de medicul Ionuț Bogdan Făinoiu, care spune că nimic nu prevestea tragedia. Analizele erau bune, sarcina a fost una fără probleme deosebite. Și nașterea a decurs normal, spune acesta. Nu s-a pus problema că doamna nu va putea naște normal, iar după ce fetița a venit pe lume, ambele păreau că vor părăsi spitalul în doar câteva zile de recuperare. „Nașterea a decurs în parametri normali, fără niciun fel de semn de suferință fetală - pentru că în principiu aici ne referim. Dar pe toată perioada nașterii nu au fost elemente care să indice că trebuie recurs la cezariană”, a explicat medicul specialist Făinoiu.

Nu a fost așa. Femeia a născut după ora 24.00 în noaptea de luni spre marți, iar în jurul orei 3 dimineața au apărut complicațiile. A intrat în stop cario respirator și a fost nevoie de resuscitare, și-a revenit, însă organismul a cedat din nou. În total, tânăra mămică de doar 35 de ani a suferit cinci stopuri cardiace. Transferată la secția ATI și îngrijită de o întreagă echipă de medici, inclusiv un cardiolog, doamna a pierdut lupta cu viața în jurul prânzului.

Seria evenimentelor a fost explicată și de medicul șef al secției, Ioana Rodica Ifrim. Acesta a precizat că, pentru a o aduce în viață pe Nicoleta Ciuciur Potlog a fost au acționat nu mai puțin de 10 cadre medicale. Însă din păcate, organismul femeii a cedat după atât de multe stopuri cardiace. „Sunt cazuri rare, izolate și nefericite, dar se mai întâmplă”, a spus medicul șef cu regret.

Amintim că familia Nicoletei a depus plângere la poliție pentru a afla exact ce s-a întâmplat. Soțul Nicoletei, Cosmin Potlog, nu dă vina pe medici, dar nu își poate explica cum soția sa, care și-a revenit după naștere și părea în regulă, să își piardă viața. În paralel, și în spital se vor face cercetări. „Pe lângă ancheta care probabil va fi în desfășurare din partea poliției și parchetului, și spitalul va demara propria anchetă administrativă pentru a vedea dacă au fost respectate protocoalele medicale”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Alina Cosma.  

 

Adauga comentariu