VIDEO! Ce spune DSP în cazul capcanelor de gândaci amplasate în Spitalul Județean Vrancea!

Scandalul capcanelor de gândaci din Spitalul Județean Vrancea a dus, cum era și firesc, la un control din partea Direcției de Sănătate Publică (DSP). O echipă de a instituției s-a deplasat la sediul celei mai importante unități medicale din județ pentru a verifica dacă au fost respectate normele sanitare prevăzute de lege.


Astăzi s-au verificat documentele privind substanțele biocide folosite la dezinsecția spitalului. La nivelul Secției de pediatrie ultima dezinsecție a fost făcută în data de 4 februarie, operațiunea fiind realizată la cererea personalului medical. Dezinsecția a fost făcută de un angajat al compartimentului care se ocupă special de aceste activități, tot el fiind și cel care a pus capcanele.


„Există un plan de dezinsecție pe anul trecut și vom verifica în continuare dacă a fost respectat. În ceea ce pricește capcanele, inspectorul nostru ne-a comunicat că acestea nu reprezintă un pericol pentru pacienți, acestea fiind mecanice.


În timpul controlului s-au găsit și alte capcane dar sunt intacte, nu sunt rupte ca cea din fotografie, și sunt amplasate în zone unde pacienții nu au acces. Din ce știu eu nu există prevăzut în lege ca aceste capcane să fie interzise în unitățile medicale”, a declarat directorul DSP Vrancea, Cătălin Graur.


Dacă verificările scot la iveală faptul că spitalul nu a respectat planul de dezinsecție de anul trecut, instituția spitalicească ar putea primi o amendă cuprinsă între 3.000 și 8.000 de lei. Deocamdată nu se știe dacă verificările DSP s-au încheiat cu o sancțiune aplicată unității medicale.


Pe de altă parte, medicul stomatolog Dragoș Cozma, membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean spune că problema gândacilor nu e nouă, pacienții făcând tot timpul reclamații în acest sens.


„Este inadmisibil ca un purtător de cuvânt al Spitalului Județean să afirme că aceste capcane sunt un lucru normal și că sunt schimbate lunar. La ultima ședință de CA, noi am cerut un raport al DSP să vedem dacă acele capcane erau trecute în raportul instituției după ultimul control al instituției la spital. Spitalul trebuie să aibă contract cu o firmă specializată de dezinsecție și deratizare, nu să funcționeze pe baza unor capcane de gândaci”, a spus Dragoș Cozma.

Deși verificările sunt în curs, se pare că, potrivit celor declarate de directorul DSP, amplasarea capcanelor pentru gândaci nu constituie încălcarea vreunei prevederi legale, așa că, din acest punct de vedere, Spitalul „Sf. Pantelimon” din Focșani nu va primi nicio sancțiune.

 

Adauga comentariu