VIDEO! Ce spun liderii PNL și USR după primul tur de scrutin. Cine a câștigat și cine a pierdut?

Aproape 46% dintre cetățenii înscriși pe liste din județul Vrancea și-au exprimat opțiunea pentru alegerea viitorului președinte al României, adică dintre cei 311.468 de oameni aflați pe listele permanente, s-au prezentat la urne 143.228. Potrivit ultimelor date statistice, vrâncenii au votat în proporție de 40,70% cu Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a strâns 28,20% dintre sufragii iar Dan Barna s-a clasat pe locul al treilea cu 10,10%.


Aseară, după exit poll-ul de la ora 21, la sediul PNL din Vrancea domnea o atmosferă degajată. Deși se lucra încă la numărătoarea paralelă, toată lumea știa că președintele Iohannis se afla deja în cel de al doilea tur al prezidențialelor. Liderul PNL Vrancea, Cătălin Toma, considera momentul ca fiind unul istoric, atât pentru Vrancea cât și pentru România.


Referindu-se la rezultatele din Vrancea, noul ministru al Dezvoltării, deputatul Ion Ștefan, a ținut să mulțumească întregii echipe pentru efortul ultimilor ani, efort încununat cu victorii nete în județe atât la europarlamentarecât și la prezidențiale.

Nu la fel de destinsă era atmosfera la sediul USR Vrancea. Se număra în tăcere, puțin încrâncenat, și o anumită dezamăgirea plutea greu, în încăpere. Desigur, dezamăgirea este firească, chiar și în rândul unei tinere formațiuni politice cum este USR Vrancea care, cu destul curaj, a decis să se ia de „guler” cu cele două formațiuni politice din județ, mult mai mari și experimentate politic.


„Mai avem de lucru în a explica ideea de schimbare. Un vot mai bun ar fi încurajat o activitate mai aplicată, mai eficientă. Oamenii sunt reticenți în Vrancea în a se alătura unui proiect politic nou. Multora le este chiar frică. Există riscul să rămânem în aceeași paradigmă, cu două partide mari – PSD și PNL - și alte partide mici pe post de sateliți”, a spus vicepreședintele USR Vrancea, Dan Nichita.

Adauga comentariu