VIDEO! Camerele de monitorizare ale ACDB Focșani - imagini inedite cu mistreți în Lunca Siretului Inferior

Camerele de supraveghere instalate în sălbăticie de voluntarii Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice Focșani continuă să surprindă imagini nemaipomenite cu animale aflate în habitatullor natural. Aparatura, amplasată discret pentru a nu fi observată de sălbăticiuni, a reușit să capteze nenumărate momente cu animale din cele mai diverse, atât la șes cât și în zonele de munte.


De data aceasta, ACDB ne-a oferit imagini surprinse cu doar câteva zile în urmă, chiar în Lunca Inferioară a Siretului, în Vrancea, în care apar, ca protagoniști, câțiva mistreți aflați în căutare de hrană.


Lunca Siretului Inferior ocupă extremitatea nordică a județului Brăila, partea de vest a județului Galați și cea estică a județului Vrancea, întinzându-se în zonele ce aparțin de 10 comune și dou orașe (Adjud și Mărășești).


Declarată Arie de protecție avifaunistică în 2007, Lunca Siretului Inferior se întinde pe o suprafață de 36.492 de hectare, incluzând două rezervații naturale avifaunistice, respectiv Balta Potcoava - Balta Tălăbasca  și Dunele de nisip de la Hanu Conachi.

 

Adauga comentariu