Video! Căderile abundente de ploaie fac distrugeri serioase în județul Vrancea, mai ales în zonele de munte!

Ploile din ultima perioadă au făcut ravagii în mai multe localități din Vrancea, Printre acestea se numără și comuna Vizantea-Livezi, acolo unde fenomenele meteo de acum două săptămâni dar și cele de ieri au adus pagube importante localității. Edilul din localitate, Dragoș Ciobotaru ne-a spus că apele au inundat două case, șase curți și a distrus un pod provizoriu din tuburi. De asemenea, albia pârâului Vizăuți s-a surpat în mai multe locuri iar un drum asfaltat a fost surpat pe o lungime de 10 metri.


„Marți dimineață ne vom apuca cu utilajele proprii sa remediem stricaciunile provocate. În mare parte acestea pot fi remediate, iar pentru distrugerile la drumurile asfaltate speram sa primim sprijin guvernamental pentru aducerea lor la starea inițială. Asteptam in continuare ca oamenii care au suferit daune sa ne sesizeze pentru a le putea evalua si pentru a oferi despăgubiri. Nu a fost afectată sănătatea nici unei persoane si asta e o bucurie, cu astfel de ploi abundente de confruntăm aproape anual.


Problema cea mai mare este drumul județean DJ 205E. Acesta este foarte afectat de aprox 5 ani încoa, anul acesta fiind o situație delicată, drumul s-a surpat, a luat o bandă din drum si craterul este de 50-60 de metri in jos fiind o adevărată capcană pentru trecători. Am înștiințat in fiecare an Consiliul Județean, am trimis fotografii, anul acesta am trimis din nou o adresa cu aceste pagube, speram sa se intervină cat mai repede”, a spus edilul comunei, Dragoș Ciobotaru.


În comuna Reghiu, drumul care duce la Piscu Reghiului și face legătura cu Năruja se află într-o stare deplorabilă. Un localnic a filmat cu telefonul mobil în timp ce conducea pe un tronson, iar imaginile spun totul. „Așa l-am apucat de când eram copil, nu au făcut nimic”, ne-a spus cetățeanul.


Se pare că aici nu este numai vina naturii, ci și a omului (și vorbim aici de cel care conduce comuna). Iată că degeaba de îmbie UE cu bani să faci treabă bună dacă te cam doare în cozoroc de oameni.

 

Adauga comentariu