VIDEO! Acuzații de fals și plângeri penale. Victor Istrate, consilierul primarului pe probleme de sport, spune că CSM Focșani a fost „făcut” la bani. Și AJF Vrancea a intrat în colimator

Azi, în cadrul unei conferințe de presă pe tema „intoxicărilor” care au apărut în ultima vreme privind activitatea Clubului Sportiv Municipal 2007 Focșani, discuțiile au luat o altă turnură. De la prezentarea CSM 2007 și a performanțelor înregistrate din vremuri imemoriale și până astăzi, în conferință au fost aduse acuze la adresa unei școli de fotbal private din municipiu, precum și împotriva Asociației Județene de Fotbal Vrancea. Cel care a vorbit despre aceste aspecte a fost Victor Istrate, consilierul pe probleme de sport a primarului Cristi Misăilă.

Victor Istrate a spus că toate informațiile negative referitoare la CSM Focșani vin de la un singur om: Dan Dumitru, președintele Asociației Județene de Fotbal Vrancea, acuzând că s-au făcut „afaceri” pe spinarea micilor jucători. Astfel, Victor Istrate a prezentat o factură din care ar reieși că AJF ar încasa bani de la Federația Română de Fotbal pentru masa și transportul micilor fotbaliști, însă sumele nu ar fi fost folosite în scopul declarat: „Le-au furat copiilor drepturile. Dan Dumitru va trebui să spună de ce nu a dat masă copiilor”, a spus public acesta.

Problema este mai complexă. În ceea ce privește acuzele aduse Asociației Județene de Fotbal Vrancea, pot spune din start că este o calomnie. Suma alocată de Federație este de 17 mii de lei, nicidecum 50 de mii. Noi avem obligația să prezentăm situația financiară doar în fața Adunării Generale a AJF, ceea ce și facem, anual. Raportul este foarte transparent și pe înțelesul tuturor. În ceea ce privește atacurile la persoana mea, vreau să subliniez că nu voi colabora decât cu oameni competenți din fotbal, nu cu asemenea specimene care ne-au deschis două procese. Și să nu aibă vreodată impresia că mă intimidează”, ne-a spus președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru.

O altă acuză a fost adusă astăzi de același Victor Istrate și unei școli de fotbal din Focșani, cu care CSM încheiase un contract la finele anului trecut. Victor Istrate a lansat ideea că toate încasările făcute de această entitate ar fi „la negru”, aici incluzând atât cotizațiile, cât și banii obținuți prin transferuri. „Dacă sunt înregistrați nu e nicio problemă. Dacă au fost dați la Cluj și nu s-a dorit să se meargă la Viitorul, mă întreb dacă acest lucru s-a făcut gratuit. Dacă nu a încasat niciun ban ProSportul pe ei, atunci e în regulă...

Noi nu am știut aceste lucruri până nu am verificat. Nu am cunoscut că sunt falsuri - atât legitimațiile jucătorilor cât și semnăturile părinților. Asta înseamnă înșelăciune, ai vrut să îmi vinzi ceva, unui club al statului, ceva ce nu ai. Mai mult decât atât, pe această promisiune a beneficiat și de vreo 20.000 de lei, transport pentru jucători. O să facă clubul (sesizare - n.r.)...  pentru că trebuie să își recupereze banii. Au fost la competiții începând cu 1 noiembrie. La două dintre ele au luat bani la părinți. În a doua decadă a lunii decembrie ne-am oprit, pentru că veniseră cu facturi de 5.000, 6.000 de lei... Detalii avem, nu discutăm de lucruri care nu sunt clare”, a asigurat Istrate.

Adauga comentariu