Video! Acțiune de amploare a polițiștilor rutieri din toată țara. Deși nu este legal, mai mulți șoferi au fost prinși cu microbuzele arhipline!

La nivelul întregii Europe, în această săptămână polițiștii rutieri din toate statele membre desfășoară misiuni specifice sub titlul „Truck & Bus”, de verificare a activităților de transport public de persoane și mărfuri. În România, Direcția Rutieră coordonează o acțiune de reducere a accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de șoferii care conduc autovehicule destinate transportului de persoane și marfă.


În cadrul acțiunii, alături de colegii lor din Europa, polițiștii vrânceni vor verifica în această săptămână transportul public de persoane (cu capacitattea mai mare de 8+1 locuri) și pe cel de mărfuri (cu masa mai mare de 3,5 tone). „Până acum au fost aplicate mai multe sancțiuni pentru regimul de viteză dar și pentru că nu au respectat numărul de locuri. Deci, în cadrul acțiunilor desfășurate pe linia transportului de persoane, au fost șoferi care nu au respectat prevederile legii”, a spus șeful Poliției Rutiere Vrancea, comisar șef Cătălin Stegărescu.


Este adevărat, chiar ieri polițiștii au depistat pe Bulevardul București din Focșani un microbuz care transporta șase persoane în plus față de numărul admis de locuri. Astăzi dimineață, aflați în acțiune, polițiștii au oprit un microbuz pe E 85, pe raza comunei Golești.


Microbuzul era burdușit de persoane aflate în picioare, însă asta nu părea să-l deranjeze pe șofer. Omul venea de la Oreavu și se îndrepta spre Focșani, rută pe care o face zilnic. De data aceasta poliția l-a surprins încălcând legea și a fost sancționat.


Șoferul a încercat să se scuze că a fost o zi aglomerată, însă se poate vedea că nu regretă prea mult ce a făcut, chiar dacă în cazul unui accident rutier s-ar fi produs o tragedie.


Au fost însă și șoferi care conștientizează pericolul și evită să se expună unor astfel de riscuri. Mai mult, un conducător auto a ținut să ne spună că aceste verificări sunt mai mult decât necesare și că, până la urmă, cine nu respectă legea se joacă chiar cu viața lui.

Adauga comentariu