VIDEO! 24 ianuarie sărbătorită în Focșani a doua oară, la ceas de seară, cu primarul Cristi Misăilă

Edilul Focșaniului și-a făcut damblaua și a sărbătorit separat Unirea Moldovei cu Țara Românească, nu de alta, dar ca să dovedească indubitabil tuturor că are cojones! Oricum, cu s-a întâmplat astăzi în orașul nostru, nu credem să mai fie vreo șansă ca cineva să nu fi auzit de Focșani. Cu adevărat, cele două celebrări separate ale aceluiași eveniment au înfipt târgul nostru pe harta Europei.


Cea de a doua manifestare a avut loc în piațeta din fața Teatrului, cea pe care edilul a promis că o va renova cât de curând. În afară de liberali a fost cam toată lumea, exceptându-i, desigur, pe cei care au preferat să ia masa în oraș. Surpriza serii a fost absența președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan, care nu a asistat la activitate, probabil ca să nu spună cineva că a politizat ziua de 24 ianuarie.


Omagierea Unirii de la 1859 a început cu împărțirea fularelor tricolore celor prezenți în fața teatrului, după care Corul Pastorala și Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei” au încălzit inimile celor prezenți cu cântece istorice și de voie bună. Nu a lipsit nici sceneta cu Moș Ion Roată și Cuza Vodă, interpretată de data aceasta de actorii Teatrului Pastia chiar la balconul instituției.


Primarul Cristi Misăilă a ținut un discurs în care a îndemnat la solidaritate și îndepărtarea cât mai grabnică a meschinăriilor politice.

Am avut parte și de retragerea cu torțe, purtate, ce-i drept, atât de membrii Ansamblului „Țara Vrancei” cât și de o mână de volunatri revoluționari. Pe drum, primarul chiar a sugerat intonarea unui marș mobilizator, așa ca să uite toată lumea de frig.

Seara s-a încheiat apoteotic în Piața Unirii (unde în altă parte?), acolo unde s-a mai jucat o dată Hora Unirii, până ce aceasta s-a plictisit și a plecat acasă. La mulți ani focșăneni! La mulți ani vrânceni! Dacă treburile merg așa, pe viitor vom sărbători de două ori Paștele, Crăciunul, Ziua Națională, Ziua Drapelului și alte zile importante din calendar cu voie bună, așa cum îi stă românului bine!

Adauga comentariu