Vicepreședintele CJ Vrancea, Dănuț Cristian, la raport: „mi-am propus să găsesc soluții la problemele semnalate de cetățenii județului!”

Al doilea vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian, și-a depus raportul de activitate pe anul 2017. Prima parte a documentului este structurată, în mare parte, aidoma colegului său de funcție Ionel Cel-Mare, în sensul că sunt prezentate rapoartele de activitate ale instituțiilor subordonate. În cea de a două parte a raportului, Dănuț Cristian „sparge gheața” și își prezintă, pe scurt, activitățile derulate pe parcursul anului trecut din postura de vicepreședinte al CJ Vrancea.

Încă de la început, Dănuț Cristian ține să precizeze că a participat la toate ședințele CJ, prezidând o ședință de îndată, o ședință ordinară și una extraordinară iar în calitate de membru al Comisiei Prognoze, programe, buget-finanțe și patrimoniu a avizat, alături de ceilalți membri, o serie de proiecte de hotărâri cum ar fi aprobarea taxelor exercițiului bugetar al CJ pe anul 2016, aprobarea programului de activități al CJ pe 2016, actualizarea și însușirea inventarului etc.

În continuarea raportului său de activitate, Dănuț Cristian trece „pe curat” rezumatele rapoartelor de activitate a mai multor direcții și instituții aflate sub diriguirea sa: Direcția Economică și Informatizare, Direcția Tehnică și Investiții, Biblioteca Județeană Vrancea, Centrul Cultural Vrancea, DGASPC, Muzeul Vrancei, Serviciul Salvamont și Serviciul de Evidență a Persoanelor. Nu are rost să înșirăm activitățile respectivelor instituții la acest capitol, le vom relua, mai amănunțit, cu alt prilej. Ideea materialului de față este prezentarea doar a activităților vicepreședintelui consiliului județean.   

Prin urmare, aflăm că lui Dănuț Cristian nu i-a scăpat nici una dintre activitățile organizate de CJ Vrancea: a stat cu mâna pe inimă la Ziua Imnului Național și a salutat ceremonios în cadrul Zilei Forțelor Terestre, a gustat puțintică brânză la boteitul oilor din Negrilești, a bătut tactul cu piciorul la Festivalul ansamblurilor folclorice de la Paltin, s-a lăsat vrăjit de muzica populară interpretată de artiști în cadrul Festivalului „Comoara Vrancei” din Năruja, a dat o raită pe la zilele comunelor Golești și Milcovul, a participat la Ziua Pompierilor din România, a închinat un păhărel la Festivalul Bachus, a aplaudat defilarea Gărzii de Onoare la aniversarea Zilei Armatei Române și a purtat palton la Ziua Națională a României.

În raportul de activitate, Dănuț Cristian a considerat oportun să precizeze și faptul că a „inițiat și condus întâlniri operative de lucru cu personalul de specialitate din cadrul instituției pentru rezolvarea problemelor curente”. Vicepreședintele a avut întâlniri cu primarii, viceprimarii și consilierii locali din județ, prilej de dezbatere a programelor primăriilor respective.

Raportul propriu-zis al vicepreședintelui Dănuț Cristian este succint, structurat pe 10 puncte. Principalul său obiectiv este ducerea la capăt a mandatului, lucru de care credem că nu trebuie să se îngrijoreze. Nu a inițiat proiecte de hotărâri (se ocupă șeful său cu asta) dar a participat la dezbaterile privind modificările bugetare. Pentru perioada următoare, Dănuț Cristian își propune, așa cum reiese din raport, să facă mai multe deplasări în teren și transpună problemele cetățenilor în proiectele de hotărâri, pentru a fi rezolvate.

Adauga comentariu