Vești bune în 2019, în Vrancea! „Locuitorii satelor Dumitrești de Sus, Dumitrești Centru și Biceștii de Jos vor avea apă potabilă toată ziua”

Mai mare jena în unele comune din județ, unde an de an, pe perioada verii, aceeași problemă: robinetele se golesc brusc, iar localnicii rămân fără apa cea de toate zilele. De-a lungul acestei veri, mai multe primării au anunțat că sunt probleme cu apa, din varii motive. Însă la Dumitrești am găsit culmea apei potabile! Primarul în exercițiu, Petrică Dogaru, o scaldă pe Facebook de câteva luni: ba e apă, ba nu e apă. Azi, dar și în alte zile, anunța că unii localnici sunt norocoși: în anul 2019, au apă potabilă TOATĂ ZIUA! Dacă vă puteți imagina așa ceva...

Bună ziua! Astăzi, 12 septembrie, locuitorii satelor Dumitrești de Sus, Dumitrești Centru și Biceștii de Jos vor avea apă potabilă toată ziua. O zi bună, vă doresc!”, scria primarul Dogaru pe Facebook.

Puteți să vă imaginați că au curs felicitările și mulțumirile la comentarii, până un localnic i-a „șters-o” rapid, fără drept de replică: „"E grele" fraților dacă am ajuns să mulțumim că putem bea apă! Am trăit s-o aud și p-asta. Mă aștept și la porționarea aerului. Să vedeți atunci mulțumiri”.

Nu este unicul anunț de acest fel din mediul on-line. Pe 7 septembrie, localnicii din Dumitrești aveau o altă veste bună similară de la cel pe care l-au votat: „Bună dimineața! Pentru că s-a redus consumul de apă pentru irigat și s-a acumulat mai multă apă în bazine, astăzi, satele Motnău, Siminoc, Dumitreștii de Sus și Blidari vor avea apă potabilă toată ziua. Vă doresc o zi bună!”. Potabilă... și nu prea, din câte rezultă din discuțiile ulterioare:

În august, votanții erau însă anunțați că s-a tăiat porția, iar apa va fi câte-un pic, „datorită consumului excesiv de apă potabilă, în special pentru irigat, suntem nevoiți ca, începând de astăzi, să raționalizam apa, după următorul program: Zilnic între orele 6-9 dimineața și 19-22 seara astfel: Astazi 14 august satele Motnau, Dumitreștii de Sus și Blidari. Mâine-15 august - Dumitrești Centru și Biceștii de Jos. Această alternanță se va menține pe întreaga perioadă de raționalizare a apei, care sperăm să fie cât mai scurtă. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”.

Problemele au început când a început și vara. S-au efectuat lucrări pentru ca localnicii să aibă apă cristalină (din belșug, după cum se poate observa), astfel încât apa se sistase. Nu mult, doar două zile!

„Stimați cetățeni! Ne cerem scuze pentru că în zilele de joi și vineri nu am furnizat apă potabilă, însă acest fapt s-a datorat unor lucrări strict necesare la sistemul de aducțiune și, de asemenea, gradului mare de turbiditate al apei. Mâine (sâmbătă) 8 iunie orele 6.30, vom relua alimentarea cu apa potabilă. Vă mulțumesc pentru înțelegere!”.

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu