Vasile Vatră se apucă de pescuit! Comuna Gugești va avea o bază de agrement care va costa peste 150.000 de euro!

Chiar dacă primarului Vasile Vatră nu-i place să pescuiască, așa cum ne-a mărturisit, pentru că nu are răbdare, el și-a propus să facă fericiți pescarii amatori din județul Vrancea. Edilul și-a pus în cap să amenajeze pe raza comunei Gugești o bază modernă de pescuit sportiv și agrement. Investiția se va face doar cu bani din bugetul local, valoarea lucrărilor fiind estimată la suma de 741.000 de lei fără TVA (155.806 euro).


„Este o baltă naturală acolo, dar trebuie aranjată, curățată. Este o baltă foarte veche unde, pe vremea lui Ceaușescu, s-ar fi dorit amenajarea unui ștrand dar nu s-a mai făcut nimic. Acum o curățăm, o amenajăm, o populăm cu pește și vom face o zonă de agrement extraordinară. Investiția este numai din bugetiul local și va fi eșalonată pe doi ani. Oricum, atunci când va fi gata, baza de agrement va fi o sursă de venit pentru bugetul comunei”, ne-a spus primarul Vasile Vatră.


Investiția ar trebui să fie gata după doi ani de la ordinul de începere al lucrărilor și a fost eșalonată după cum urmează: construcții și instalații – 626.231 lei și dotări – 114.769 lei, sume fără TVA. Cheltuielile neprevăzute nu au fost luate în calcul, acestea „putând fi accesate după caz, în funcție de necesități, prin modificarea contractului conform Legii 98/2016”, se arată în anunțul postat pe SEAP.


Viitoarea bază va cuprinde lucrări de amenajare a unui bazin piscicol, cu o suprafață de 3.651 de metri pătrați, a unei parcări și a mai multor alei pietonale. Cheltuielile par destul de mari pentru bugetul unei comune din Vrancea, însă primarul Vasile Vatră nu pare îngrijorat de acest lucru.


„Cum m-am descurcat până acum o să mă descurc și de-acu în colo. Ce să facem? Ne limităm la ce avem. Mai luăm de colo, mai punem dincolo... așa face omul gospodar, nu?”, ne-a lămurit edilul Vasile Vatră.


Rămâne totuși un mare semn de întrebare de ce primarul nu s-a gândit să pornească acest proiect cu bani europeni. Cu siguranță ar fi ieșit mai ieftin, adică aproape gratis. Se știe însă că fondurile comunitare nu mai sunt chiar așa ușor de sifonat, pe când de banii luați din bugetul localității nu te întreabă aproape nimeni. Oricum, la prime vedere pare o investiție bună pe care o vom saluta la momentul oportun.

 

Adauga comentariu