Vă întrebați de ce întârzie trenurile? Impegat de mișcare, prea beat pentru a lăsa trenul să intre în gară. Cum a fost evitată o tragedie

Un tren a stat zeci de minute pe câmp până când i s-a permis să intre în halta Putna Seacă, din cauză că impegatul de mișcare era prea beat pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu. S-a întâmplat în iulie anul trecut, pe la orele 8 dimineața, când angajatul CFR, în loc să fie atent la atribuțiile sale, a ales să se cinstească cu ceva vin. Ceva mai mult, dat fiind că alcoolemia sa era de 3,10 grame la mie în sânge!

Daniel B., de 41 de ani din Panciu, va fi judecat pentru părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului, chiar dacă la câteva luni după ispravă și-a dat demisia. Culmea, fostul angajat CFR avea atribuții privind siguranța mijloacelor de transport. Norocul tuturor a fost că nu s-a întâmplat o tragedie, în ciuda faptului că trenul a stat zeci de minute așteptând un semnal pentru a intra în gară.

În ziua respectivă inculpatul se afla la serviciu, iar colegul său, impegatul de mișcare aflat la turnul de comandă al stației CFR Focșani, și-a dat seama că ceva este în neregulă după ce a auzit prin stație că inculpatul nu răspundea la apelul mecanicului care cerea permisiunea să intre în halta Putna Seacă. Cel mai probabil însă, impegatul de mișcare de la Focșani nu se gândea la ce avea să urmeze. Neliniștit, impegatul a încercat și el prin stație, mai apoi și-a sunat colegul de la Putna Seacă pe mobil, iar când acesta i-a răspuns l-a asigurat că totul este în regulă și că imediat va da drumul trenului.

Numai că după cinci minute, pentru că trenul în continuare era pe loc așteptând semnalul, impegatul de la Focșani și-a sunat din nou colegul, care, conform rechizitoriului, a răspuns cu întârziere și, cu o voce tremurândă, i-a spus că nu poate da drumul la tren, pentru că se simte rău. Soluția a fost aceea de a chema un alt angajat al CFR pentru a debloca situația, după sfatul primit telefonic de la șefa de stație. Și, atunci când angajatul CFR a ajuns în biroul inculpatului, a fost vizibil că acesta se cinstise bine.

În timpul anchetei, omul a fost sincer. A recunoscut că a venit la serviciu pe la 6 dimineața, iar la 7 și-a luat un pachețel din mașină: ceva mâncare și o sticlă de vin. Apoi a băut o cafea și a continuat cu licoarea bahică.

Adauga comentariu