USR Vrancea, în prag de colaps cu iz de telenovelă. Președintele Cosmin Timofte a măstrășit mai mulți membri care îi ceruseră să facă un pas în spate din cauza relației cu vicepreședintele Lavinia Tîlvăr #rezist. Barna anulează deciziile de ieri. VIDEO

Funcția este importantă indiferent de cât de mic(ă) este. Nici nu a apucat bine USR să se facă remarcată pe plan local și județean, că tensiunile mocnite din partid au escaladat până la acuzații grave, demiteri și demisii. Spiritele au fost încinse la maxim aseară, când s-a pus problema unui vot pentru demiterea președintelui USR Vrancea Cosmin Timofte, în Conferința Județeană. În loc de aceasta, informațiile noastre spun că președintele USR Vrancea a rezolvat disensiunile rapid: i-a dat afară pe câțiva dintre cei mai vocali adversari - președintele filialei Adjud, președintele filialei Măicănești și Anca Sandu, din biroul local Focşani. Totodată, președintele filialei Păunești a fost suspendat 3 luni, iar alți membri și-au înaintat singuri demisiile sau urmează să o facă.

Cel puțin asta erau deciși aseară, pentru că azi lucrurile au luat o altă întorsătură. Dacă aseară Dan Barna dădea de înțeles că Timofte ar trebui să dea un pas în spate și îl exclusese din Biroul Național, azi același prezidențiabil USR a anunțat semi-oficial că anulează toate deciziile luate de președintele pe Vrancea.

Totul ar fi escaladat rapid după câteva ieșiri nepotrivite ale vicepreședintei Lavinia Tîlvăr, cunoscută ca fiind o fire cel puțin temperamentală. Domnișoara e arătată cu degetul pentru că ar fi înjurat câțiva dintre membrii USR, cu un limbaj de mahala. „Înjurături ca la ușa cortului. Lavinia Tîlvăr a jignit mai mulți colegi, inclusiv pe Mihai Lepădatu. I-a zis că își bagă... în mă-sa. De atunci a început tot scandalul. Îi zice lui Cosmin: ,Dă-l pe prostul ăla afară că-mi bag... în morții mamii lui”, ne-a relatat cu membru USR din județ.

Lavinia Tîlvăr este vrânceancă la origine, însă a făcut facultatea în București și a rămas acolo, unde #rezistă alături de Bot&Company. Însă, printre picături, a aterizat în filiala USR din Vrancea în iulie, când, în cadrul Conferinței Județene, a fost aleasă vicepreședinte al Biroului Județean.

Vicepreședinte fusese ales și Mihăiță Lepădatu, despre care se povestește cele relatate mai sus. Și, după ieșirile elegantei domnișoarei Tîlvăr, unii useriști i-au solicitat imperativ lui Timofte să o trimită de unde a venit. Timofte a refuzat, motiv pentru care aripa anti-Tîlvăr s-a întors împotriva acestuia și au solicitat ca președintele USR Vrancea să facă un pas în spate. Iar totul a culminat și cu alte dubii privind relația Tîlvăr - domnișoară prezentabilă - Timofte - bărbat bine. Nu cumva...?

„Eu n-am intrat în USR să fiu părtaş la asemenea mizerii. USR-iștii se măcelaresc între ei. Au exclus președinți de filiale locale, au plecat oameni onorabili din cauza ei. Dai afară din partid oameni de valoare pentru o panaramă”, ni s-a plâns sursa noastră.

În acest moment, parte din membrii USR Vrancea acuză că Timofte a căpătat fițe de baron PSD. Cum era normal, președintele USR Vrancea are explicații pentru orice, însă evită să abordeze direct subiectul „Tîlvăr”. Referitor la situația Laviniei în USR, Timofte a spus că ...„se va vedea în momentul în care va ajunge în fața tuturor membrilor în conferință județeană. Dacă se concretizează părerea unora sau a altora”. Firește, profesional vorbind.

Dacă aș fi devenit un mic Marian Oprișan, oamenii nu s-ar fi exprimat acum. E un non-sens. Referitor la activitatea din partid, suntem un partid democratic și suntem un partid care periodic trecem prin fața membrilor și dăm de seamă în fața lor. Acum depinde... Se va face o analizare a Biroului, se va face o analiză, eu am cerut să se facă undeva după ce trece Congresul din 14 septembrie privind alegerile în Biroul Național și acolo fiecare va analiza activitatea fiecărui membru a biroului județean”, ne-a spus Cosmin Timofte. Acesta a mai spus că e totuși campanie electorală pentru BN, „iar unii aruncă în ceilalți cu câte ceva. Rămânem în logica campaniei, va trece această campanie și cu siguranță ne vom vedea de drum în continuare”.

Adauga comentariu