USR Vrancea îl acuză pe primarul Cristi Misăilă că a sabotat campania „Fără penali în funcții publice”

Primăria municipiului Focșani și-a demonstrat încă o dată eficiența atunci când vine vorba de băgat bețe în roțile altuia. Experții experți în tergiversări au făcut tot posibilul să amână până la calendele grecești avizarea semnăturilor strânse de USR Vrancea în cadrul campaniei „Fără penali în funcții publice”. Dosarele cu listele aferente au fost depuse la sediul administrației publice, însă toți cei responsabili cu avizarea acestora, în frunte cu monșer Eduard Corhană, au avut orice altceva de făcut decât să-și exercite atribuțiiile.


Pe 21 septembrie, un reprezentant al USR Vrancea a făcut planton la primărie în speranța deșartă că va intra în posesia dosarelor pentru a le trimite la București. Evident, surzi, orbi și muți la insistențele delegatului Uniunii Salvați România, funcționarii s-au dat prin ședințe, nu au răspuns la telefon, au fost prea ocupați să rezolve problema avizării semnăturilor. Mai mult, la ora 16.00 trecute fix, secretarul primăriei, Eduard Corhană l-a anunțat pe membrul USR că și-a terminat treaba pe ziua respectivă și „a rupt ușa”.


Însă perversitatea conducerii primăriei a constat într-un fapt care arată disprețul celor de acolo față de cetățenii care nu împărtășesc opiniile PSD. Trei zile mai târziu, pe 24 septembrie, semnăturile au fost trimise prin curierat nu filialei USR, așa cum ar fi fost normal, ci președintelui USR Vrancea, Cosmin Timofte, tocmai la adresa din buletin, adică la 17 kilometri de Focșani. Pe colet nu era trecut nici o adresă, ci doar numele satului și comuna. Atât!


Compania de curierat nu s-a ostenit prea mult. Nu a cerut detaliile normale prevăzute de politica unei astfel de activități, adică un număr de telefon și adresa exactă a destinatarului. După ce a „putrezit” două săptămâni în depozit, coletul a ajuns pe 9 octombrie în comuna respectivă, la sediul unei farmacii, de unde a fost ridicat personal de președintele USR Vrancea, Cosmin Timofte. Iată, așadar, mașinăria odioasă a PSD la treabă!


„Avem suspiciunea rezonabilă că a existat o complicitate între firma de curierat și primărie, astfel încât semnăturile să ajungă cât mai târziu în posesia noastră. Astea sunt modalitățile prin care această administrație condusă de PSD, de Cristi Misăilă, alege să se comporte abuziv, într-un mod în care ne demonstrează că ei sunt stăpânii acestui județ”, a spus președintele USR Vrancea, Cosmin Timofte.


După toată mascarada jucată de PSD, cele 3.800 de semnături ale cetățenilor din Focșani vor ajunge totuși în parlament, grației unei proceduri specifice. Așa că focșănenii care au semnat pot sta liniștiți, nu au făcut-o degeaba.  

 

Adauga comentariu