Urmărire ca în filme pentru prinderea unui „șofer” fără permis care se temea de fiolă

Un bărbat din Cotești, aflat la volanul unui autoturism, a fost urmărit kilometri întregi de un echipaj al Serviciului Rutier, după ce nu a oprit pentru un control ce părea a fi de rutină. Polițiștii au reținut că acesta a efectuat manevre riscante în trafic și chiar a lovit o altă mașină, pe când încerca să scape de „coadă”, iar când i s-a pus fiola, au aflat și motivul: șoferul era băut. Mai mult decât atât, bărbatul nu avea permis de conducere. Incidentul s-a petrecut astăzi la prânz, polițiștii încercând să îl oprească pe șofer pe DN2 E85, pe direcția Buzău-Focșani. Acum, vrânceanul este cercetat pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Conducătorul auto și-a continuat deplasarea, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, pe o distanță de aproximativ 4 km. Pe durata deplasării conducătorul autoturismului a pus în pericol siguranța traficului rutier, efectuând manevre riscante, intrând totodată în coliziune cu un autoturism, fără a se înregistra victime.

În continuare autoturismul și-a continuat deplasarea în același mod agresiv și ajungând în dreptul unei coloane de autovehicule oprită la culoarea roșie a semaforului, a fost interceptat de către polițiști. Autoturismul, condus de un bărbat de 39 de ani, din comuna Cotești, a fost apoi oprit în trafic  de polițiști. Întrucât cel în cauza emana halena alcoolică, polițiștii rutieri l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0,43 mg / l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit și faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, au detaliat polițiștii vrânceni. 
 

Adauga comentariu