În urma precipitațiilor abundente, la nivelul județului Vrancea au fost afectate gospodării, drumuri și terenuri în 20 de localități!

Comitetele locale pentru situații de urgență au evaluat pagubele produse de ploile abundente de săptămâna trecută în mai multe localități din județul Vrancea. Conform centralizării făcute la nivelul ISU Vrancea, rapoartele operative, care au fost înaintate pentru perioada 27 iunie – 2 iulie, confirmă faptul că, la nivelul județului nostru au fost afectate 20 de localități.


Jitia, Coteşti, Mera, Chiojdeni, Soveja, Dumbrăveni, Paltin, Bârseşti, Nistoreşti, Cârligele, Reghiu, Vrâncioaia, Vârteşcoiu,  Andreiaşu de Jos, Năruja, Moviliţa, Vidra, Tâmboești, Negrileşti şi Fitioneşti. „Situaţia analizării pagubelor pe tipurile de obiective afectate este în dinamică, evaluările la nivel local desfăşurându-se în continuare. În acest moment, situaţia se prezintă astfel: au fost afectate sau inundate 10 locuințe, 33 de curți și grădini, 16 anexe gospodărești și două obiective socio-economice.


De asemenea, au fost afectate 0,57 kilometri de drumuri naționale, 30 km de drumuri județene, 33 km drumuri comunale, 102 km de străzi și ulițe comunale, 105,5 km de drumuri forestiere. Viiturile au mai distrus 13 poduri și podețe și au avariat alte 31, au inundat 18,5 hectare de pășuni și fânețe și 162 hectare de teren arabil.


„Prin comisiile speciale constituite la nivel judeţean prin grija Instituţiei Prefectului, se va realiza o evaluare a pagubelor produse de fenomenele hidro-meteorologice manifestate, urmând a se lua măsuri în privinţa modalității prin care se vor sprijini comunitățile afectate”, se arată într-un comunicat al ISU Vrancea.


De asemenea, în tot acest interval, angajaţii Ministeriului Afacerilor Interne de la nivelul judeţului Vrancea, pompieri, poliţişti şi jandarmi, s-au aflat la datorie în sprijinul comunităţilor afectate, acţionând pentru limitarea efectelor produse de fenomenele hidro-meteorologice periculoase manifestate.
Pe parcursul evenimentelor hidro-meteorologice, formațiunile SVSU sau profesioniste au efectuat 46 de intervenții, dintre care 32 au constat în evacuarea apei din gospodăriile oamenilor, celelalte fiind misiuni pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil sau vehicule, decolmatarea șanțurilor și degajarea aluviunilor aduse de ape pe căile de acces, recunoașteri în teren și, nu în ultimul rând, monitorizarea situației.


Echipaje din cadrul IPJ Vrancea au acționat pentru fluidizarea şi restricţionarea traficului, iar reprezentanţii societăţilor care au în administrare drumurile naţionale şi judeţene, au acţionat pentru îndepărtarea aluviunilor depuse pe căile de rulare în urma precipitaţiilor abundente. Sistemul de Gospădărire a Apelor Vrancea a acționat cu echipe proprii de muncitori în vederea protejării comunităţilor. Acțiunile echipajelor au vizat stoparea eroziunii malurilor unor cursuri de apă, degajarea albiei, devierea cursului de apă sau blocarea de subtraversări.


„În continuare, situaţia existentă este monitorizată în permanenţă, atât la nivel local prin comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, cât şi la nivel judeţean, prin instituţiile care asigură funcţii de sprijin în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea”, se mai arată în comunicat.

 

Adauga comentariu