UPU Focșani primește aparatură de aproape un milion de euro!

Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Vrancea va fi dotată cu aparatură medicală modernă în valoare de 4.641.692 de lei, respectiv 982.160 de euro, bani europeni. UPU Focșani este singura unitate de acest fel din județul nostru, deservind orașele și cele 68 de comune din Vrancea.


Prin urmare, investiția este cu atât mai importantă cu cât, potrivit unor statistici, aproximativ 150 de pacienți beneficiază de ajutor zilnic, ajungând la circa 50.000 de bolnavi anual. Printre noile aparate care vor intra în folosința UPU se numără un ecograf Doppler și două ecografe portabile, o masă pentru intervenții chirurgicale, 12 electrocardiografe, două defibrilatoare, 16 monitoare și trei sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator.


„Grupul țintă al proiectului este format în special din populația județului Vrancea, dar în cadrul unității se tratează toate cazurile de urgență, inclusiv persoane aflate în tranzit, turiști, accidente auto, pacienți din toate categoriile sociale indiferent de existența sau nu a statutului de asigurat medical”, se arată într-un comunicat al CJ Vrancea.

 

 

Adauga comentariu