UPDATE: Descinderi ale oamenilor legii în Focșani într-un dosar de camătă, șantaj și proxenetism

Update 14.00:

Acțiunea de astăzi s-a încadrat într-o serie de șapte percheziții domiciliare în urma cărora zece persoane urmează să fie aduse la sediul IPJ pentru audieri. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, șantaj și proxenetism.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vrancea au depistat în flagrant doi bărbați care primeau de la o persoană o sumă de bani, alta decât primise anterior, cu titlul de împrumut. Cercetările au devoalat faptul că, în perioada 2018 – 2019, persoanele reținute s-au „ocupat” cu șantajul și cămătăria, dedându-se frecvent la amenințări și acte de violență.

La acțiunea desfășurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au fost angrenați și polițiști ai Biroului de Investigații Criminale Focșani și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea.

La această oră, oamenii legii din Focșani desfășoară o acțiune comună la un imobil de pe strada Unirea Principatelor din municipiu. Potrivit primelor informații, ar fi vorba despre percheziții într-un dosar de camătă, șantaj și proxenetism. Acțiunea este coordonată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

 

Adauga comentariu