Unul în spital, trei în arest la domiciliu. În scandalul de la benzinăria din Bolotești au fost implicați doi vrânceni care au condamnări anterioare

Trei dintre vrâncenii implicați în scandalul dintr-o benzinărie din Bolotești, când un bărbat a fost lovit fără milă, au primit mandate de arest la domiciliu. Inițial, procurorii au propus ca aceștia să fie arestați, însă instanța a considerat că nu se impune o măsură atât de restrictivă.

„Respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Judecatoria Focsani, de luare a măsurii arestării preventive. Dispune luarea faţă de inculpaţii: - PĂSCĂLIU SILVIU VALENTIN, PĂSCĂLIU IONUȚ ALIN, COSTEI ANDREI DANIEL, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe (2 acte materiale), a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 20.09.2019, ora 00.30 şi până la data de 19.10.2019, inclusiv. Impune inculpatului PĂSCĂLIU SILVIU VALENTIN obligaţia să nu părăsească imobilul situat în ... (la domiciliul numitului ...unde locuieşte fără forme legale), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. Impune inculpatului PĂSCĂLIU IONUŢ ALIN obligaţia să nu părăsească imobilul situat în ... (la domiciliul numitului ...), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. Impune inculpatului COSTEI ANDREI DANIEL obligaţia să nu părăsească imobilul situat în ...fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. Pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăti, a judecătorului de cameră preliminară sau a instantei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoana vărtămată. Stabileşte ca organ de supraveghere pentru inculpaţii Păscăliu Silviu Valentin şi Păscăliu Ionuţ Alin, Poliţia Boloteşti şi pentru inculpatul Costei Andrei Daniel, Poliţia Vidra. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în încheierea Judecătoriei Focșani.

Incidentul a avut loc în urmă cu două zile, în jurul orei 04.40. Chiar victima a fost cea care i-a alertat pe polițiștii Secției de Poliție Rurală Odobești și a explicat că îi cunoaște pe agresori, deoarece între ei exista un conflict mai vechi. Bărbatul agresat a indicat că a fost lovit de două persoane, însă inițial polițiștii au pornit ancheta împotriva a patru tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 23 de ani, care erau în benzinărie în acel moment. Cei patru se aflau în stare de ebrietate și au fost duși la sediul poliției, ulterior fiind reținuți pe bază de ordonanță. Bărbatul agresat, în vârstă de 29 de ani, a ajuns în acea dimineață la spital cu traumatism cranio-facial, plagă contuză la buza superioară și echimoze, însă după acordarea primelor îngrijiri a refuzat internarea.

Doi dintre tinerii arestați la domiciliu au mai avut de-a face cu legea și în trecut. În aprilie, unul dintre aceștia a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, însă pe când era minor, în mai 2017, a fost condamnat pentru câteva furturi, la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 4 luni sub coordonarea şi supravegherea Serviciului de Probaţiune Vrancea. Un al doilea inculpat din dosarul de lovire a fost trimis în judecată în urmă cu un an pentru tăiere ilegală de arbori. În urmă cu doar câteva zile înainte de incidentul din benzinărie acesta a fost condamnat definitiv la 2.200 lei - echivalentul a 220 de zile-amendă a 10 lei fiecare.

Adauga comentariu