Unul dintre ucigașii afaceristului „Telu” a contestat mandatul de percheziție. Toți trei inculpații rămân în arest până la finalul lunii viitoare

Bogdan Ionuţ Sprînciană, unul dintre cei doi inculpați care l-au împușcat pe pe Constantin „Telu” Chiriță, nu este tocmai mulțumit de cursul anchetei. Acesta a introdus o acțiune în instanță care vizează percheziția care a avut loc la domiciliul său, chiar în ziua în care a fost prins la Nădlac, alături de Gheorghe Vasile Văscăuţanu şi Marius Daniel Cruceanu, pe când încercau să fugă din țară. Crima în stil mafiot a avut loc pe 22 februarie, cei trei au fost reținuți pe 25, iar pe 26 au fost arestați preventiv.


De atunci, Tribunalul Vrancea a emis mandate prin care s-a prelungit arestul preventiv, ultima dată chiar în urmă cu câteva zile. Conform soluției pronunțate luni, Sprînciană, Văscăuţanu și Cruceanu rămân în arest cel puțin până pe 27 mai.


În aceeași zi, Sprînciană a introdus o acțiune în instanță, în baza articolului 255 din Noul Cod de procedură penală. Acesta se referă la bunurile ridicate cu ocazia percheziției, care pot fi restituite suspectului/ inculpatului cu încuviințarea instanței dacă „sunt proprietatea persoanei vătămate sau a altei persoane ori au fost luate pe nedrept din posesia sau deţinerea acestora”.


Inculpatul nu a convins instanța, care a respins „ca inadmisibilă, cererea de desfiinţare/anulare a mandatului de percheziţie domiciliară nr. /25.02.2019 formulată de inculpatul Sprînciană Bogdan Ionuţ, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vrancea”.


Sprînciană este cercetat pentru omor calificat, tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi punere în circulaţie sau de conducere a unui vehicul neînmatriculat,


Văscăuțanu - omor calificat, tentativă la tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, în timp ce Cruceanu are acuzații de complicitate la omor calificat şi complicitate la tentativă de tâlhărie calificată.


Cei trei au pregătit fapta comisă încă din 3 ianuarie, cu intenția de a-l jefui pe „Telu”, în drumul său spre casă. Crima a avut loc pe DJ 205 R Focşani – Slobozia Ciorăşti: Sprîncianu și Văscăuțanu au intrat în mod intenţionat în coliziune cu mașina condusă spre casă de victimă, au coborât din autoturismul lor și l-au executat pe „Telu” cu două focuri de armă.

 

Adauga comentariu