UNPR se dezice de viceprimarul Iorga: „Nu a fost autorizat de conducere să facă o astfel de cerere”. În timp ce PNL se pregătește de miting în Focșani, primarul vorbește despre marșuri

Campanie electorală în forță, în Focșani fiind faza de pro/contra marșuri. Ieri, în cadrul unei ședințe la sediul Primăriei Focșani, s-a discutat despre manifestațiile politice care ar putea avea loc mâine, fiind deja anunțat mitingul la care va participa Rareș Bogdan, capul de lista al PNL la alegerile europarlamentare. Printre altele, au existat discuții potrivit cărora și alte partide politice ar dori să facă una - alta prin municipiu, că tot nu mai avurăm de mult evenimente și băi de mulțime. Unul dintre cei cărora le-au sclipit ochii la auzul unui miting/marș sau ce o mai fi, a fost și viceprimarul Marius Iorga - aripa UNPR.

În acest context, Ludovic Orban a trecut la critici. „În data de 5 mai PNL a prevăzut organizarea unei acţiuni similare tot într-un fief al PSD, şi anume organizarea unei întâlniri publice de prezentare a candidaţilor şi programului PNL urmată de un marş prin Focşani pentru a transmite către cetăţenii din Focşani şi judeţul Vrancea mesajul PNL. Ce a făcut PSD? Deşi noi am depus solicitarea pentru miting şi marş în 23 aprilie, la data respectivă nu exista aprobată şi nu exista depusă nicio cerere referitor la vreo altă activitate politică, primăria a aprobat în acelaşi interval orar în care se desfăşoară mitingul şi marşul PNL o acţiune similară, miting şi marş pentru PSD, ALDE şi UNPR. Atrag atenţia primarului din municipiul Focşani şi PSD-ului în general, că este împotriva democraţiei, împotriva oricărei logici şi bun simţ – mai ales în situaţia actuală în care lumea este profund revoltată de catastrofa provocată de guvernare în toate domeniile de activitate ale societăţii – că suntem în campanie electorală, că riscă să provoace bătălia de la Focşani, că riscă să provoace conflicte, dispute, care pot să dea naştere la confruntări de stradă”, a declarat ieri acesta la Pitești.

Azi, toți au sărit cu gura: primarul asigură că nu va avea loc niciun marș și că toate partidele sunt tratate la fel, în timp ce UNPR se dezice total de Marius Iorga și de discuțiile făcute de acesta. Într-un comunicat de presă, Uniunea Națională pentru Progresul României asigură că „nu organizează și nu participă în această perioadă la manifestări organizate în municipiul Focșani”. Practic, UNPR ne spune că independent și liber.

„Noi am anunțat oficial, în urmă cu mai multă vreme, că UNPR merge singur în alegerile pentru Parlamentul European și deschide lista cu două glorii ale sportului românesc, Ilie Nastase și Anghel Iordănescu. Îi solicităm președintelui PNL să înceteze să dezinformeze populația prin lansarea de informații false, care pot induce în eroare opinia publică în legătură cu activitatea și politica UNPR. Înțelegem că și utilizarea acestui  gen de afirmații face parte din jocul politic făcut de unii politicieni în campania electorală. Nu suntem de acord cu astfel de practici și, ca atare, le respingem, considerând că românii merită o campanie electorală – și o politică, în general – curată și corectă, care respectă cetățenii și dreptul lor la o informare bazată pe adevăr și la a vota în cunoștință de cauză”, se arată în comunicatul trimis nouă de secretarul general al UNPR și prim-vicepreședinte al UNPR Focșani.

L-am întrebat totuși pe Andrei Cristinel Negru cum se poziționează față de discuțiile făcute de Marius Iorga. Nu mai este viceprimarul Focșaniului membru UNPR? „Ba da. Dar nu a fost autorizat de conducere să facă o astfel de cerere. Dacă a făcut-o în nume personal să și-o asume”, ne-a răspuns acesta.

Ulterior, dat fiind că discuțiile au escaladat, și primarul Cristi Valentin Misăilă a venit cu ceva precizări. Firește, în comunicatul acestuia primul pe lista răilor-răilor este Klaus Iohannis. Mai mult decât atât, Misăilă, ca primar al Focșaniului, vorbește despre Orban ca despre „Sică Mandolină”.  

„Acest domn este nervos că nu i s-a aprobat marșul, în condițiile în care au existat cereri similare și toți solicitanții au fost tratați în mod egal! În plus, exact în acest week-end, în Piața Unirii din centrul orașului are loc un festival mediteranean cu fructe de mare și delicii turcești, organizarea acestuia fiind aprobată cu mult timp înainte.

Presupunând că festivalul nu ar fi existat în aceste zile, trebuie totuși făcută mențiunea că nu scrie nicăieri, în nicio lege, că numai unui singur partid i se poate aproba în aceeași zi o acțiune politică sau un miting. Probabil că liberalii ar dori ca atunci când ei organizează ceva să nu se mai întâmple nimic altceva și eventual și pamântul să ia o pauză din a sa rotație în jurul soarelui. Așa ceva este însă imposibil și tocmai de aceea niciun partid nu va face duminica marș, astfel evitându-se și posibilitate ca două sau mai multe grupuri să se întâlnească și lucrurile să degenereze.

De altfel, așa cum a văzut o țară întreagă, “o stare de nervozitate crescută” a existat numai în cazul mitingurilor organizate de cei ce pompos se declară îngrijorați de soarta democrației. În rest, românii sunt pașnici, indiferent de culoarea lor politica și știu să se respecte unii pe alții. Ceea ce nu reușiți dumneavoastră, domnilor liberali mari și mici, să înțelegeți este faptul că românii vor de la clasa politică soluții, programe și proiecte, nu gargară ieftină și nici huța cu maimuța.

Învățați, vă rog, să îi respectați pe români și nu mai instigați la ură și la violență fizică și verbală. Și la fel vă rog și pentru focșăneni. Să știți că cetățenii din Municipiul Focșani s-au săturat să tot vadă cum peneliștii din Consiliul Local sunt, fără nicio scuză și aproape de fiecare dată, împotriva proiectelor de mare interes pentru întreaga noastră comunitate. Așa ca lăsați minciunile, prostiile și scenariile cu bătăuși și lupte de stradă.

Coborâți în viața reală și fiți oameni. Măcar acum!”, este apelul primarului Misăilă.

Așteptăm și noi cu interes ultimele declarații, dar și ziua de mâine. Nu de alta, dar să știe oamenii dacă să se îmbrace în alb... sau în altă culoare.

Adauga comentariu