Unitățile școlare și chiar IȘJ au găsit drumul către tipografia familiei fostului general al învățământului pentru a comanda materiale necesare examenelor pe 2019. Chitanța pentru hârtie igienică de la WC-ul din Piața Unirii, marca „Ailincuței”?

Cea mai serioasă și la îndemână tipografie din județ pare a fi de departe cea înființată sub umbrela societății deținute de familia Ailincuței, mâna de catifea fiind doamna Lauriana Ailincuței, fost inspector școlar general și încă ales local PSD în legislativul focșănean. Dacă anul trecut scriam că tipografia deținută de Ioan Ailincuței - Andrei Comimpex, avea contracte pe bani publici cu unitățile de învățământ și cu instituțiile din Vrancea, se pare că totul era pe merit. Altfel nu ne putem explica cum de o sumedenie de școli, licee, ba chiar și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea s-au aprovizionat de la „Ailincuței SRL” cu cele trebuincioase BAC-ului și Evaluării Naționale. Chiar și instituțiile au cotizat la această tipografie, inclusiv cele aflate în subordinea Consiliului Local Focșani, unde doamna consilier local social democrat votează proiecte. Atât de serioasă este firma, încât și Prefectura a dat ceva încredințări directe pentru papetărie necesară.

Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focșani, Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, Colegiul Național Emil Botta și Colegiul Tehnic „Ion Mincu” au dat contracte în valoare de 40 de lei pentru „cauciuc ștampilă cu text Bacalaureat 2019), însă Evaluarea Națională a dat mai mult de furcă tipografiei familiei Ailincuței.

Au comandat ștampile „Evaluare Națională 2019” în valoare de 85 de lei: Școala Gimnazială Tîmboești, Școala Gimnazială Principele Șerban Ghica și Prințesa Aristița Ghica Sihlea, Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Dumbrăveni, Școala Gimnazială „Dimitrie Gusti” Nereju, Școala Gimnazială Țifești, Școala Gimnazială „Al. Vlahuță” Gugești, Școala cu clasele I-VIII „Alexandru Vlahuță”, Școala Gimnazială Prof. Mihai Sîmbotin, Școala „Nicolae Iorga” Focșani,   Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Școala Gimnazială Cîmpuri, Școala Gimnazială Principele Radu, Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu și Școala Gimnazială Vîrteșcoiu. Tot 85 de lei a fost încredințarea directă a Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Panciu către Andrei Comimpex pentru imprimate și produse conexe.

Școala 7, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, Școala Gimnazială Homocea, Colegiul Național „Emil Botta” și Școala Generală cu clasele I-VIII nr. 2 Mărășești au comandat cauciuc ștampilă cu text „Evaluarea Națională 2019” în valoare de 35 de lei, în timp ce 85 a dat Grupul Școlar Dumitrești pe timbre, cataloage și manuale. Pe de altă parte, școlile au avut nevoie de ștampile într-o veselie, pare că niciodată nu strică o ștampilă la casa omului: încredințări de 85 de lei către Andrei Comimpex au venit de la Școala nr. 3 Focșani, Școala Gimnazială „Ioan Basgan” Focșani și Școala Gimnazială Spulber.

Cireașa de pe tort, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, care a cumpărat cu 14.241,50 lei un „pachet examene naționale”: fișă de examen Bacalaureat, teste naționale partea I, 22.350 bucăți (5.587,50 lei), fișă de examen Bacalaureat, teste naționale partea a II a, 23.400 bucăți (5.850 lei), etichete sigilare probă de examen BAC sau teste naționale, 122 bucăți (2.684 lei), plus ștampilă autotușantă - una bucată cu 85 de lei și un cauciuc ștampilă cu text - 35 de lei.

Pe de altă parte, Instituția Prefectului a dat chiar ieri o încredințare directă „copertă dosar arhivare”, în valoare de  800 lei, alți 180 de lei i-a dat familiei Ailincuței pentru registre personalizate, iar anterior dăduse pentru aceeași marfă 304 lei (registre personalizate).

Administrația Piețelor Focșani, o instituție aflată în subordinea Consiliului Local Focșani, unde soția domnului Ailincuței este consilier local PSD, a dat 2.410 lei pentru pachet tipizate, iar o altă instituție aflată în subordinea CL Focșani, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice, a avut la rândul ei nevoie de câteva chestii. 60 de lei pentru chitanțe A6, 1.000 lei pentru cupoane bilete intrare WC, 450 lei i-a dat pe registru de evidență.

Încredințări directe au mai dat Direcția de Sănătate Publică Vrancea - 5.926 lei pentru pliante, afișe medicale, tipizate medicale, Inspectoratul Teritorial de Muncă: 100 lei pentru carnet de artificier; 130 de lei pentru „înștiințare RM”;130 lei pentru „înștiințare SSM”; 325 lei pentru procese verbale de control, 175 lei pentru carnet de artificier, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară: 270 lei pentru ștampilă autotușantă, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Marin Dracea - 200 lei pentru mapă de birou personalizată, și Direcția pentru Agricultură: 225 lei pentru proces verbal de control și sancționare a contravențiilor pentru combaterea ambroziei.

Și primăriile au avut nevoie de ceva tipizate marca Ailincuței: Nereju - chitanță bugetară pentru taxe și impozite - 2.200 lei; Păulești: 430 lei pentru registru de casa autocopiativ și chitanță bugetară pentru taxe și impozite; Vidra: 1.000 de lei pentru cupon bilet taxă forfetară piață și Dumbrăveni: 700 de lei pentru bonuri taxă forfetară piață.

Adauga comentariu