Unii se pregătesc se plece, alții se pregătesc să vină. Cine va ocupa noul post de director adjunct al Muzeului Vrancei, în dreapta seniorului H. Dumitrescu

Se aude, deja, prin târg că imuabilul Horia Dumitrescu pregătește un loc de nădejde unei mai vechi cunoștințe din junețe și colaboratoare fidelă pe parcursul vieții ‘mnealui. Distinsul domn director se pare că nu a uitat niciodată cum a scuturat florile cireșilor din Valea Sării în pârdalnicele momente ale tinereții tumultoase, așa că a găsit o soluție pentru o la fel de distinsă doamnă, dragi inimii sale.


Așadar, postul de director adjunct al Muzeului Vrancei pare să devină următorul cuib profesional pentru Irina Cristina Borosu, angajată în cadrul instituției condusă de distinsul Horia Dumitrescu prin anii 2000. Venită direct din Valea Sării, unde a profesat cu succes la catedră și pe scaunul de director, Irina Cristina Borosu a fost angajată întâi ca șefă la laborator, apoi, a sărit câte două trepte odată și a ajuns, iată, șefă la Secția de Științe ale Naturii.


Între timp, doamna în cauză a reușit, se aude, pe banii instituției să facă niște cursuri de management la Piatra Neamț, ba chiar și un proiect în acest sens, la care au participat cu drag și spor toți angajații muzeului în perioada 2018 – 2019.


Așadar, postul scos la concurs pare să fie „pradă” sigură pentru pregătirea excepțională de care a dat dovadă în carieră doamna Irina Cristina Borosu. Cu atât mai ușor trebuie să fie concursul, cu cât distinsa doamnă ocupă deja funcția de director adjunct, ca interimar și candidează singurică.


Nu dorim în nici un caz să facem aluzie la vreo sforărie, ca una dintre acelea cu care ne-am obișnuit că se fac, în ultimii 30 de ani, în instituțiile statului. Nu, credem doar că distinsul Horia Dumitrescu are nevoie de ajutoare de nădejde pentru editarea numeroaselor cărți care vor vedea lumina tiparului sub prestigioasa sa semnătură.

 

Adauga comentariu