Unele lucruri nu se schimbă niciodată, altele... doar atunci când le este unora lumea mai dragă!

Am făcut ce-am făcut și am reușit să mai traversăm un referendum. Bine că nu a fost vorba de unul pentru demiterea președintelui că nu se știa ce iese, așa...rezultatul a fost previzibil. Doar cei care au mizat prea mult pe faptul că toți românii își țin capul în sac au putut să creadă că are sorți de izbândă. Uite că, cel puțin de data aceasta, concetățenii noștri au demontat gândul nespus al unora că „este proști”.


Ca să faci dintr-un fleac o chestiune de viață și de moarte, să convingi un întreg popor că prioritatea zero din acest moment sunt niște chestiuni de budoar, îți trebuie multă îndemânare propagandistică, calitate care, trebuie să recunoaștem, nu lipsește PSD-ului. La această „bătălie” pentru tradiție a luat parte și biserica, întrucât, așa cum spunea și Andrei Mureșan, „preoți, cu crucea-n frunte! căci oastea e creștină”.


„Piloții cerești” au avut grijă să nu piardă ocazia de a predica tuturor credincioșilor despre iminenta excursie în flăcările iadului în cazul neprezentării la vot și, „Doamne ferește”, de a pune ștampila pe pătrățica cu „nu”. Eforturile preoțimii s-au dovedit sterile. Cu excepția detașamentelor disciplinate ale PSD-ului, oamenii cu serioși s-au gândit nu o dată, ci de mai multe ori, la decizia de a se prezenta la urne. Așa se explică și „dezertarea” în masă a președinților de secții de votare, fapt fără precedent.


Cu alte cuvinte, aceștia au preferat să dea bir cu fugiții decât să ia parte la cacealmaua orchestrată de PSD și ALDE, cu acordul tacit al celor de la PNL. De altfel, mirosind oportunitatea de a înșfăca o porție electorat, ideală pentru peticirea carenei găurite a partidului, sub sloganul „fiecare face ce crede de cuviință”, liberalii au lăsat să se înțeleagă că n-ar fi rău să mergem la referendum. Cum „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”, liberalii au ieșit, iarăși, cu imaginea șifonată, lucru pomenit de Alina Gorghiu și Cătălin Predoiu.


Mai mult, campania turbată a unora dintre liderii PSD trebuie că a stârnit multă scârbă în conștiința a numeroși români. Ce zicem noi...numeroși? Dacă ne luăm după prezența la vot putem spune în cugetul aproape tuturor românilor. Ce înseamnă trei milioane și ceva de votanți la cele 18 milioane de oameni înscriși pe liste? Aproape nimic! Fără îndoială, falsa importanță a organizării unui astfel de referendum a fost sancționată clar de cetățeni.


De ce n-or fi organizat referendum cu următoarele întrebări: sunteți de acord (da sau nu) cu menținerea penalilor în funcții publice? Ori, sunteți de acord cu confiscarea totală a averii a celor care au fraudat statul? Sau, sunteți de acord cu cercetarea provenienței averilor demnitarilor? Cu întrebări ca acestea, mai că am fi avut prezență de 80% la urne!

 

 

Adauga comentariu