Unde-și mai petrec cursurile primarii din Vrancea. Anul acesta, edilul din Jariștea combate corupția la Mamaia!

S-a dat startul sezonului estival și în comuna Jariștea, localitatea cunoscută ca fiind leagănul senatorial al fostului edil și actual parlamentar, Cătălin Toma. Noul primar, Ciprian Marius Grama, și-a pus eșarfa tricoloră prin iunie 2017, acum doi ani, și de atunci a chibzuit doar la binele comunei, așa cum îi stă bine în caracter unui edil în funcție.


Așa cum spuneam, sezonul estival nu a ocolit comuna Jariștea. Cu umerii împovărți de greutatea responsabilității, fie cea de la serviciu, fie de acasă, edilul a simțit nevoia să tragă în plămâni aer sărat de briză. Și nu oriunde, ci în fostul fief al edilului – histrion Radu Mazăre, Mamaia. Așadar, între 29 iulie și 4 august, Marius Grama va pleca la mare pentru a participa la un curs privind prevenirea și combaterea corupției. Cu ce speră primarul să se întoarcă?


„Cu cât mai multe noutăți în combaterea corupției, vă dați seama. Noi le știm 99 la sută dar e bine să aflăm cât mai multe. Noi, în comună, nu am avut cazuri de corupție”, ne-a spus primarul Marius Grama. Modest, edilul ne-a confirmat bănuielile: nu prea e dus la mare de când e primar. Anul ăsta ar fi al doilea de când se bate cu flagelul corupției pe litoralul însorit al Mării Negre.


Deplasarea primarului va costa bugetul localității aproape 6.200 de lei, bani care vor acoperi cursul propriu zis – 950 de lei și cazarea, masa (eventual și dansul) – 5.140 de lei la Hotel Ambasador.


Primarul nu este singurul funcționar din primărie care va vedea marea pe banii contribuabililor. Imediat ce se va întoarce din vilegiatura constructivă, secretarul comunei, distinsa și suava domnișoară Claudia Serafimciuc va aștepta cu băgăjelul pregătit. Ea va ocupa un șezlong în Hotelul 2D din Neptun, acolo unde va desluși hățișurile noului Cod administrativ. Întreaga cheltuială, 3.150 lei cazare și masă plus 950 de lei cursul, va fi suportată, evident din bugetul local.

Nu săriți cu gura, oamenii au dreptul și la puțină relaxare, mai ales dacă se îmbină utilul cu plăcutul. Și-apoi, bugetul mic al localității nu mai permite și alte cursuri la Pontul Euxin!

 

Adauga comentariu