Unde se opresc bunele intenții și unde încep abuzurile! Primarul Misăilă pe post de vânător de capete într-o instituție aflată în slujba cetățeanului!

Primarul Cristi Misăilă nu abandonează intenția de a se înconjura de oameni loiali, aduși pe sprânceană de prin alte părți. Însă, pentru a-și putea realiza complet planul, trebuie să scape de vechii angajați ai instituției, cei care primiseră funcții pe timpul edilului Decebal Bacinschi. Printre cei care și-au pierdut capetele în această schimbare de putere s-au numărat Viorel Profiroiu, directurul CUP Salubritate, și Valentin Gheorghiță, directorul Ateneului Popular. Nu mai punem la socoteală cei care au plecat pe ușa din dos, fără scandal și neștiuți de nimeni.


Un alt cap pe care Sultanul Misăilă și-l dorea cu orice preț a fost cel al șefului Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU), Georgian Nicolae. Angajat în 2007 printr-o hotărâre de consiliu local, acesta devenise brusc, odată cu numirea primarului Misăilă, un fel de ghimpe în coasta conducerii noii administrații locale. Nota bene, din 2017, SVSU ajunsese să funcționeze cu un singur angajat (care era și șef), respectiv Georgian Nicolae, pentru simplul fapt că serviciul nu mai fusese bugetat.


Ca să nu mai lungim vorba, primarul a început să facă presiuni, pentru că, de, votul din 2016 îl îndreptățise să-și tragă feudă nevisată în fragedă pruncie. Așa s-a ajuns în situația în care mașina SVSU ajunge să fie condusă de șoferul primarului, nu în interesul său, desigur, ci al edilului Misăilă. Peste asta, șefului SVSU i se blochează accesul în birou de către unul dintre proaspeții și numeroșii consilieri ai „majestății sale”, Cristi Misăilă.


De aici și până la execuția propriu zisă nu a mai fost decât un pas. Georgian Nicolae este destituit din funcția de șef al SVSU. Omului i se pun în cârcă tot felul de abateri, unele fără nici o legătură cu funcția pe care o îndeplinea. De exemplu, printre altele, i s-a reproșat că nu a obținut autorizația de securitate la incendiu pentru Piața Unirii, atribuție a Direcției de Dezvoltare, ori pentru Teatrul Municipal, Căminul de bătrâni și două școli, lucru care intră în responsabilitatea conducerii respectivelor instituții.


Evident că s-a ajuns la proces, câștigat de fostul șef al SVSU, Georgian Nicolae, însă nu asta e ideea poveștii. Toată chestia este că primarul s-a comportat ca Tănase Scatiu. El a încercat să-l dea afară pe șeful SVSU încălcând, practic, legea. Georgian Nicolae putea fi tras la răspundere doar de consiliul local, sub autoritatea căruia se afla, și nu de primar.


Adică, cum e asta? Să încerci să demonstrezi că SVSU se află în „curtea” primăriei, doar pentru a da un om afară. În rest cică domnește meritocrația în toată această instituție care ar trebui să fie în slujba cetățeanului. Mă întreb cam ce-o fi în sufletul tuturor celor care populează primăria și consiliul județean atunci când se gândesc la posibilitatea ca PNL să câștige alegerile la anul. Este că pleacă toată lumea în vacanță? Este!   
 

 

Adauga comentariu