Unde se mai scurg banii din bugetul orașului Adjud? A.G. GRUPINSTAL S.R.L. a contractat trei lucrări în valoare de jumătate de milion de euro!


Municipalitatea din Adjud continuă să alimenteze societățile de casă ale administrației social-democrate din Vrancea. Printre firmele care își trag „seva” din contractele cu instituțiile statului se află și A.G. GRUPINSTAL SRL, controlată de omul de afaceri Virgil Guzu, „vecinul prietenos” al baștanilor PSD. Dacă anul trecut firma în cauză a „deservit” Direcția de Dezvoltare Servicii Publice, de unde a ciugulit câteva zeci de mii de lei, anul acesta societatea este abonată la nu mai puțin trei lucrări de amploare plătite din bugetul administrației locale din Adjud. Concret, A.G. GRUPINSTAL SRL va executa lucrări de refacere a instalațiilor electrice la Colegiul Național „Emil Botta”, Școala gimnazială „Mareșal Al. Averescu” și Colegiul Tehnic „Gh. Balș”.


În cazul Colegiului Național „Emil Botta”, A.G. GRUPINSTAL SRL va asigura serviciile de proiectare, asistența tehnică și va executa așa numitul proiect „Lucrări de instalații în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu”, în urma căruia va încasa 813.939 de lei (176.154 de euro). Cea de a doua lucrare, care presupune exact același lucru, va fi executată la Școala gimnazială „Al.Averescu”, de data aceasta pentru 754.681 lei (163.329 de euro). Cea de a treia lucrare, identică celorlate două, va avea loc la Colegiul Tehnic „Gh.Balș” pe un scor record, de 1.125.966 de lei (243.683 de euro), sumă deloc neglijabilă.


A.G. GRUPINSTAL SRL aparține, așa cum am mai spus, omului de afaceri Virgil Guzu, a fost deschisă în anul 2003, cu sediul pe Calea Munteniei (șoseaua de centură) în Focșani și are ca domeniu de activitate lucrări de instalații electrice. În anul 2005, societatea avea doar doi angajați (oficial), o cifră de afaceri de 15.342 de lei și capitaluri proprii în valoare de 200 de ei. Dacă profitul net înregistrat în acel an a fost zero, datoriile înregistate de firmă au fost de 285.158 de lei. Profitul net a continuat să crească de atunci, însă și datoriile. Astfel, în anul 2011, A.G. GRUPINSTAL SRL obținea un profit de 1.002.836 lei, în timp ce datoriile „băteau” spre două milioane de lei (432.844 de euro). Cifra de afaceri și capitalurile proprii au cunoscut creșteri importante, de 3,6 milioane lei, respectiv 2,6 milioane de lei.


În următorii doi ani profiturile scad simțitor, însă la finalul anului 2015 societatea trăgea linie sub 3,3 milioane de lei profit și 1,3 milioane de lei datorii. Anul trecut, A.G. GRUPINSTAL SRL s-a aflat din nou sub linia de plutire. Chiar dacă nu a ieșit pe pierdere, înregistrând un profit mai mult simbolic – 155.149 lei, datoriile au crescut până la 1,3 milioane de lei (281.348 de euro) iar numărul angajaților a fost de zero. În concluzie, dacă ne luăm după ultimele cifre, A.G. GRUPINSTAL SRL va executa trei lucrări (deocamdată), doar în municipiul Adjud, pe care va încasa aproape 600 de mii de euro.


Am mai putea adăuga că, în trecut, societatea controlată de Virgil Guzu s-a ocupat de realizarea sistemelor de iluminat în Piața Unirii dar și la mausoleele din Mărășești și Mărăști.

 

Sursa foto: Facebook

 

Adauga comentariu