Unchi și nepot, la judecată după ce au amenințat cu moartea un primar din Vrancea: „Vă iau gâtul!”

Un incident petrecut în urmă cu aproape doi ani îi aduce în fața instanței pe doi localnici din Andreiașu de Jos, acuzați că l-au amenințat cu moartea pe primarul din comună, dar și că au tulburat ordinea și liniștea publică. Deși cei doi - unchi și nepot - nu au recunoscut nimic, proba forte împotriva lor a fost o înregistrare video făcută de jandarmii chemați la fața locului să aplaneze conflictul.

În rechizitoriu se arată că primarul Vasilică Cristian era în corzi cu cei doi inculpați de mai mult timp, totul plecând de la câteva anexe amplasate pe o suprafață unde se intenționa construirea unui teren de sport. După ce autoritățile din Andreiașu au decis că toate anexele trebuie dărâmate, proprietarii au fost notificați că trebuie să se conformeze. Nu a fost așa simplu, iar în situația de față s-a ajuns până acolo încât primarul a chemat oamenii legii în ajutor.

Incidentul a escaladat pe 7 august 2017, când primarul a mers cu câteva persoane pentru a dărâma anexa construită de Georgel B., moment în care inculpatul a început să agite în mână o drujbă pe care o avea asupra lui. Totodată, anchetatorii au reținut că inculpatul a amenințat că va da foc coșmeliei și a trecut la amenințări la adresa primarului.

Conflictul nu s-a stins nici după ce la fața locului a ajuns nepotul inculpatului, Stelică A., care inițial a părut că vrea ca lucrurile să se termine cu bine. Numai că la un moment dat a luat o butelie și a amenințat și el că va incendia anexa. „Vă iau gâtul!”, a fost una dintre amenințările la adresa primarului.

Anchetatorii au mai reținut că toate aceste acțiuni au creat o stare de temere primarului, însă la cercetări cei doi inculpați nu au recunoscut nimic. Inițial, au declarat că nici nu au fost în zonă în acea zi. Ulterior, după ce la dosarul cauzei a fost depus CD-ul cu imaginile surprinse de jandarmi, cei doi au refuzat să dea alte declarații.

Adauga comentariu