Una dintre societățile controlate cândva de nașul de cununie a lui Oprișan își scoate la vânzare terenurile. Nelu Panțuru s-a retras din societate chiar când aceasta a intrat în faliment

Domeniile Viticole Odobești, o societate administrată timp de aproape cinci ani de nimeni altul decât Nelu Panțuru, nașul de cununie a lui Marian Oprișan, mai are câteva proprietăți de înstrăinat, în încercarea de a-și acoperi datoriile acumulate. Firma este în procedura de faliment din 2016, același an în care s-a parafat și retragerea lui Panțuru din calitatea de administrator. Chiar dacă are o sumedenie de creditori pe rume - inclusiv fostul administrator, ceea ce vinde societatea este o nimica toată. Este vorba despre vie și teren arabil în Cîmpineanca.

Cu o intenție anunțată luna trecută, terenul arabil din Cîmpineanca pare scos la mișto la vânzare: 0,009 hectare, la prețul de ... 14 lei! Un pic mai serioasă este vânzarea viei, cu aproape 10.000 lei.

Societatea Domeniile Viticole Odobești a fost înființată în 2011 de un anume Vasile Voicu, sediul fiind în Vîrteșcoiu, T53, P2147, nr. cadastral 457N. Adresa este foarte importantă, în condițiile în care, de-a lungul timpului, aici au mai fost înființate și alte societăți, controlate de același Panțuru. Domeniul principal de activitate era cultivarea plantelor din culturi permanente, cu activitate principală cultivarea strugurilor. După cum spuneam, la câteva luni după ce Domeniile Viticole este înființată, Nelu Panțuru este cooptat ca administrator. Un an mai târziu Voicu cesionează încă o parte din acțiunile sale, în favoarea lui Ion Pasăre, așa se ajunge ca Domeniile să aibă trei acționari. Nu pentru mult timp, pentru că în câteva luni, Voicu vinde tot: așa se ajunge ca Panțuru și Pasăre să aibă jumi-juma din acțiuni.

În 2014 ia ființă Domeniile Pomicole Vrancea: Ion Pasăre, Nelu Panțuru și Domeniile Viticole erau asociați, iar administrator același naș al președintelui PSD Vrancea. Sediul social: comuna Vîrteșcoiu, extravilan, imobil C3, T53, P. 2147.

În același an se mută la adresă și o altă societate nou înființată: Premier Vitis, tot cu activitate principală de cultivare  a strugurilor. Fondator era Nelu Panțuru, în societate fiind asociați aceiași Ion Pasăre și Domeniile Viticole Odobești. Pe atunci, societatea aceasta din urmă era reprezentată tot de Panțuru.

În 2016, chiar anul în care se cere falimentul Domeniilor Odobești, Nelu Panțuru se retrage discret. Așa încât se constată „retragerea din calitatea de administrator al societății și descărcarea completă de gestiune a acestuia, pentru toate responsabilitățile anterioare, asumate în calitate de administrator sau în nume personal, pentru societate ori în interesul acesteia”. La acel moment societatea se dă toată pe mâna Lui Gheorghe Rusu, care o reprezintă și în prezent.

Adauga comentariu