Una dintre cele mai proaspete angajate ale ministrului Ion Ștefan a trecut la treabă și dă share-uri pe Facebook direct de la Minister? Cu siguranță angajarea s-a făcut pe merit și nu a contat că e fiica unui fost salariat de la Balcanic

A început de-pesedizarea instituțiilor - în forță, fapt care era de așteptat. Doar ni s-a promis o „Românie normală”, fără pile, fără cunoștințe și fără relații. Însă promisiunea de acasă nu se potrivește întotdeauna cu realitatea din târg. Așa se face că a început aplicarea principiului „pleacă ai voștri, vin ai noștri”. Nu putem noi să ne uităm în gura tuturor ministerelor, o fi așa peste tot, cert e că am aruncat un ochi pe site-ul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Dat fiind că este condus de focșăneanul Ion Ștefan, să zicem că ne mai interesează anumite detalii. De pildă cine, ce, unde, când. Pe principiul am vrea să știm, dar și transparența asta o dăm noi cum dorim, site-ul MLPDA s-a blocat când e vorba de declarații de avere.

Am dat noi peste câteva nume noi în minister, unele ne-au atras atenția. De pildă cel al Simonei Costea, un nume banal până la urmă, dar periculos de asemenător cu al unui fervent susținător al ministrului Ion Ștefan. Domnul Costea nu doar că a mers pas cu pas alături de PNL înainte, în timpul și după alegeri, face o campanie deseori agresivă în on-line, ci este și - din câte spune - un fost angajat de la Balcanic. Balcanic, firma la care Ion Ștefan este acționar.

Ei, din ce am sesizat noi, Simona Costea este chiar fiica fostului angajat Balcanic, la rândul său susținătoare pe față a PNL și a României normale. Domnișoara Costea face și niște studii aprofundate la București, pare o fiică cu care să te mândrești.

Și, suprinzător, recent pe site-ul ministerului condus de Ion Ștefan, a apărut numele acesteia, la secțiunea „declarații de avere”. Nu ne așteptam noi ca o tânără de 20 de ani și un pic să aibă cine știe ce proprietăți sau informații de publicat, însă tot am încercat să deschidem documentul. Poate apar acolo informații potrivit cărora este vorba despre o doamnă în floarea vârstei, cu experiență în administrație. Surpriză, la minister e „orror” când vine vorba de această declarație. Ni s-a spus că se lucrează la problemă, credem pe cuvânt, chiar dacă au trecut deja câteva zile și tot nu s-a remediat.

Totuși, mai știi? Poate numele e doar o coincidență și nu e vorba despre fiica amicului lui Ion Ștefan. Sau poate e o angajare pe merit, așa cum vor fi toate. Mai așteptăm și concursuri și, poate domnul ministru mai dă pe stradă și peste alți tineri promițători pe care să îi angajeze la minister, tineri complet necunoscuți din punct de vedere al numelui pe care îl duc mai departe, peste generații. Și poate, cu adevărat, domnișoara Costea nici nu e angajată la minister, implicit nici nu e plătită cu bani de la buget ca să o ardă pe Facebook pe banii românilor întru propagarea postărilor de la minister. Postări care - fie vorba între noi, sunt pline-ochi de haștaguri de la o vreme încoace. Dar e bine că dă „papi” like. Da, ar fi o idee „Focșani, oraș fără corupți”. Numai că „fără corupți” nu înseamnă că înlocuim copiii lor cu copiii noștri. Nici măcar într-o „Românie normală”.

 

Adauga comentariu