Un vrâncean i-a „surprins” în creion pe Marian Godină și Traian Berbeceanu. Cei doi s-au tocmit pentru a le fi livrate portretele realizate, însă autorul nu a vrut să accepte bani, ci cărțile scrise de aceștia

Polițistul brașovean Marian Godină s-a arătat mulțumit de modul în care un vrâncean i-a realizat portretul în creion, astfel încât a dorit foarte mult să intre în posesia operei. Godină povestește pe Facebook cum s-a „tocmit” cu artistul din județul nostru, artist care îi realizase un portret și nașului Traian Berbeceanu, fost polițist. În final, înțelegerea a fost clară: banii celor doi nu au fost acceptați de artist, însă au putut intra în posesia portretelor plătind în schimb cu cărțile pe care le-au scris.

„În urmă cu câteva săptămâni, am fost etichetat în postarea unui domn din Vrancea care îmi desenase un portret în creion. Uitându-mă pe profilul dumnealui, am observat că îi făcuse unul și nașului meu,Traian Berbeceanu.

I-am scris domnului un mesaj în care i-am spus că dacă tot a muncit, aș vrea să i-l cumpăr. Dumnealui mi-a răspuns că mi-l trimite gratis pentru că i-a făcut plăcere să-l deseneze. Am exclus această variantă și am insistat să-mi spună cât costă. Pentru că nu a fost chip să-l conving, am stabilit că vom face următorul troc: dumnealui îmi trimite portretul, iar eu îi trimit cartea mea, troc pe care îl agrease și cu Traian.

A doua zi, domnul Croitoru, căci așa îl cheamă, mi-a scris că a trimis coletul, iar eu i-am spus că atunci când va veni curierul, îi voi expedia cartea. Am aflat apoi că de fapt îl pusese prin poștă, lucru care nu mi-a picat bine, având destule experiențe neplăcute cu poșta. Am stat totuși cu ochii pe cutia poștală.
După două săptămâni, dl Croitoru m-a întrebat dacă mi-a ajuns coletul și i-am răspuns negativ. Ieri am verificat din nou poșta și...nimic...”, povestește Marian Godină pe pagina sa, unde dă detalii legate de peripețiile prin care a trecut până să intre în posesia portretului. În final, Godină a primit însă prin Poșta Română portretul lui... Berbeceanu! Sau cel puțin așa reiese din postarea sa: „Am ajuns acasă și am desfăcut portretul. E fain, îmi place. Îl las în primul comentariu să-l admirați și voi”

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu