Un vrâncean adoptat în Irlanda și-a regăsit familia după mai bine de 25 de ani, cu ajutorul paginii de Facebook Copiii niciodată uitați ai României. „A fost o reuniune foarte emoționată și foarte mult dorită de toți”

Mobilizare impresionantă pe pagina de Facebook The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României, prin intermediul căreia un bărbat născut în Vrancea și adoptat de o familie irlandeză și-a regăsit familia. La doar două ore după ce povestea acestuia a fost publicată pe pagină, Costin, acum în vârstă de 29 de ani, a luat legătura cu trei dintre frații săi. „SALUTĂRI DIN IRLANDA! Am fost adoptat din România în anul 1991. Numele meu la naștere a fost BUCUR COSTIN. M-am născut în orașul ODOBEȘTI, județul Vrancea, la data de 19 aprilie 1989. Sunt în căutarea părinților mei BUCUR ION și BUCUR VASILICA, cu ultima adresă cunoscută în Strada I. C. Visarion, localitatea TITU, județul Dâmbovița. Din documentele mele de adopție reiese că am 4 frați mai mari ca mine. Doresc enorm de mult să îi găsesc și să îi cunosc! Sper în ajutorul vostru, o simplă distribuire a anunțului meu ar putea duce direct la familia și rudele mele!! Vă rog mult să DISTRIBUIŢI, am nevoie să îmi cunosc trecutul, familia și rădăcinile românești. MULŢUMESC!”.

Anunțul, postat ieri, a avut un rezultat rapid. „Băiatul și cei trei frați s-au văzut și auzit aseară într-un apel video, iar astă seară urmează să facă la fel și cu părinții. A fost o reuniune foarte, foarte emoționată și foarte mult dorită de toți membrii familiei. Din nefericire, sora de care băiatul știa nu mai este în viață”, ne-a spus Ileana Cunniffe Băiescu, unul dintre cei 4 voluntari administratori ai paginii. Aceasta este de altfel și cea a creat pagina de Facebook, pentru a-și căuta fratele, la rândul său adoptat.

Pagina FACEBOOK "The Never Forgotten Romanian Children - Copiii niciodată uitați ai României" a fost înfiinţată pe 24 Ianuarie 2015 de către Ileana Cunniffe Baiescu, o româncă din judeţul Buzău, stabilită în Irlanda din 1996. Această pagină a fost creată cu speranţa de a-şi îndeplini un vis important: găsirea fratelui Marin Constantin Victor, dat în adopţie internaţională. După mai mulţi ani de căutări și fără nici un rezultat, Ileana a avut ideea să transfere căutările pe reţelele de socializare. Așa spera să-și găsească fratele prin conectarea cu cât mai mulți tineri adoptati din România în diferite ţări ale lumii.

Cu puţin efort a descoperit existența multor pagini, grupuri şi profile a multor tineri adoptaţi. Între ei subiectul principal de discuție era căutarea familiilor lor biologice. Așa a început fenomenul prin care Ileana a fost solicitată să-i ajute pe cei care doreau să ia legătura cu cei de acasă. Fiecare venea cu povestea lui de viaţă, cu visurile pentru care se lupta, cu întrebările la care căuta răspunsuri, cu toate curiozităţile pentru a afla mai multe despre familiile lor. Foarte repede vestea a circulat și astfel pagina Copii niciodată uitaţi ai României a ajuns să fie o punte de legătură între tinerii adoptaţi și familiile din ţară. Pagina a devenit una dintre cele mai cunoscute şi solicitate de acești tineri, dar şi de familiile si rudele copiilor adoptați aflaţi în căutarea lor.

În trei ani de activitate au fost înregistrate aici peste 1.000 de cereri de căutări de familie din partea tinerilor şi peste 450 de familii din România care sunt în căutarea copiilor dați spre adoptie. Activitatea principală a paginii este să ajute numai copiii adoptati să-şi găsească familiile din România, toate acestea prin intermediul rețelelor de socializare, internetului, presei și televiziunii.

În faţa acestui număr mare de cereri s-a constituit progresiv un mic grup de voluntari şi translatori care asistă tinerii în căutarea familiilor şi reuniunile cu familiile lor. Până în prezent, voluntarii paginii de comunitate Facebook au ajutat la găsirea a peste 500 de familii, inclusiv găsirea fratelui pentru care s-a început aceast grup. Toate aceste reuniuni frumoase nu ar fi putut să fie realizate fără implicarea multor oameni cu suflet deosebit sau fără minunaţii membrii ai paginii de comunitate, care continuu distribuie toate anunțurile de căutare a familiilor biologice. Pagina Facebook a ajuns acum la aproape 32.000 de membri. Chiar dacă s-a progresat, mai e foarte mult de lucru, deoarece aproape în fiecare zi ajung noi solicitări.

Pentru mai multe informatii, vă rugăm să contactati pe Facebook administratorii paginii copiilor adoptați, The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României, profilul Facebook: Ileana Cunniffe Baiescu sau pe adresa de email: theneverforgottenrchildren@yahoo.ie”, precizează administratorii.

 

Adauga comentariu