Un strop de bucurie pentru o familie greu încercată de soartă din Mărășești. „Sărbătorile înseamnă bucuria familiei, bucuria de a fi împreună”

Femeile liberale din Vrancea au vizitat zilele trecute o familie greu încercată de soartă, care locuiește în Călimănești. Cei patru copiii cresc fără mamă, tatăl este bolnav, iar locuința căreia îi spun „acasă” nu le aparține. Chiar și așa, familia se gospodărește cum poate, iar copilul mai mare, o fată care a renunțat la copilărie mult prea devreme, a preluat din sarcinile unui adult. Pentru ei, Organizația Femeilor Liberale din județ a pus la cale o surpriză: încărcate cu alimente și jucării, doamnele le-au făcut o vizită celor din familia Bigiu. Ajutorul acestora însă nu se va opri aici, pentru că doamnele și-au propus să o ajute pe mai departe pe fiica cea mare a soților Bigiu.

Ce înseamnă sărbătorile pentru noi? Înseamnă bucuria familiei, de a fi împreună, înseamnă belșug... dar pentru familia Bighiu înseamnă să locuiești în Călimănești pe strada Libertății, într-o casă care nu este proprietate, plină de infiltrații și cu mucegai.

Tatăl este grav bolnav, iar mama care muncește în diaspora încearcă să strângă bani pentru a achiziționa locuința și a le oferi un trai mai dulce celor patru copii minunați.

Într-o zi de decembrie, plină de soare, Organizația Femeilor Liberale Vrancea s-a mobilizat și a adus bucurie prin donarea de alimente, hăinuțe, jucării, un brad cu ornamente și a lăsat în urmă un zâmbet pe chipurile lor de copii. Pe Mădălina, cea mai mare dintre frați care este "mamă" cu normă întreagă, femeile liberale o vor ajuta să urmeze un curs de formare profesională pentru a-i deschide ușa spre un viitor mai bun”, a explicat Mihaela Baclov, consilier local PNL în Mărășești.

Adauga comentariu