Un pompier vrâncean a intervenit la accidentul de la Mihăilești! El se afla în concediu și se îndrepta spre casă împreună cu familia!

Deși aflat în concediu, un pompier vrâncean s-a alăturat echipelor de salvatori care au intervenit la groaznicul accident rutier produs duminică după-amiază pe DN2, la Mihăilești, județul Buzău, soldat cu trei victime printre care și o fetiță de numai trei anișori.


Groaznicul accident a avut loc după ce un bucureștean de 63 de ani a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un concitadin în vârstă de 37 de ani. În urma impactului a fot acroșat și un al treilea autoturism care circula dinspre Buzău spre București. Au murit cei doi șoferi din București (de 63 și 37 de ani) și o fetiță de nici trei ani, fiica conducătorului auto de 37 de ani.


Pompierul nostru, plutonierul major Florin Tăbăcaru de la Secția din Adjud, se afla în concediu și se îndrepta cu familia spre casă atunci când a observat traficul îngreunat în apropierea localității Mihăilești din județul Buzău.


„Colegul nostru de la Secția de Pompieri Adjud, plutonier major Tăbăcaru Florin, aflat în concediu, în timp ce se deplasa împreună cu familia pe ruta București-Adjud, a observat că traficul se desfășura alternativ în apropiere de localitatea Mihăilești din cauza unui accident rutier. În urma impactului dintre trei autoturisme au rezultat mai multe victime.


Cunoscând repercusiunile unui astfel de eveniment și faptul că în asemenea momente orice secundă este prețioasă, dorința de a-i ajuta pe cei aflați în impas l-a determinat să acționeze imediat.

Ajuns la fața locului i-a găsit pe colegii de la ISU Buzău intervenind pentru salvarea victimelor. S-a alăturat echipajelor de salvatori și a ajutat echipajul de descarcerare să extragă o persoană decedată în urma impactului puternic, rămasă blocată într-un autoturism.


După finalizarea operațiunilor de descarcerare și-a salutat colegii care i-au mulțumit pentru ajutorul acordat. Noi apreciem spiritul civic de care a dat dovadă și credem că fapta sa a contribuit la operativitatea echipei deoarece știm cât de important este aportul în misiuni al fiecăruia dintre noi”, se arată pe pagina de socializare a ISU Vrancea.

 

Adauga comentariu