Un polițist din Vrancea trage un semnal de alarmă asupra problemelor din sistem!

Un polițist din Vrancea, cu 30 de ani vechime și mândru de meseria sa, simte că a ajuns la capătul puterilor din cauza presiunilor crescânde de la serviciu. Pentru că nu vrea să iasă la pensie „pe furiș” și pentru că îi pasă de tinerii care îmbracă uniforma bleumarin-indigo, Cristi Badiu a încercat să tragă un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, asupra a ceea ce se întâmplă în sistemul din care face parte.


Dacă înainte își făcea treaba cu mare plăcere și dedicație, astăzi spune că nu mai merge cu aceeași tragere de inimă la datorie. Asta din cauza colegilor cărora le este teamă de mass-media dar și a șefilor care nu au curajul să recunoască public o serie de probleme care îi împiedică pe oamenii legii să-și facă meseria așa cum trebuie.


Unele dintre aceste probleme sunt identificate de polițistul Cristi Badiu ca fiind personalul redus și dotarea precară a celor care luptă pe străzi cu infracționalitatea. Polițistul mai atrage atenția că, nu în ultimul rând, tot mai multe persoane abuzează de serviciul de urgență 112 iar jurnaliștii se grăbesc să tragă concluzii pripite în defavoarea celor care înțeleg să-și facă treaba așa cum trebuie.


Cristi Badiu consideră că mass-media ar trebui să aibă mai mult discernământ când se apucă să mediatizeze unele lucruri reclamate de cetățeni și să acorde o mai mare importanță muncii de polițist care nu este ușoară. Mai mult, spune omul legii pe pagina sa de Faceook, în mediul rural nu mai există un contact permanent între cetățean și polițist, lucru care îi nemulțumește pe oameni. Pentru curajul său de a spune toate aceste lucruri în mod public merită un jos pălăria! Iată mesajul polițistului:

Am 30 de ani de muncă în arma poliției, m-am mândrit cu aceasta meserie și am încercat să fiu corect pe tot parcursul acestor ani in meseria mea să fiu în slujba cetățeanului și mai cu seamă sa le dau sfaturi și să îi ajut, și cred că asta se poate dovedi printr-un sondaj.


Recunosc că am și greșit poate datorită anturajului și a celor care au încercat să mă elimine din sistem. Va spun sincer că mâine e o noua zi de muncă și nu mai merg cu același drag și dor la muncă deoarece aud colegi pe zi ce trece că le este teama mai cu seamă de mass-media și de șefii pe care ii avem deoarece nu au curajul să spună că suntem puțini, că dotarea a lăsat și lasă de dorit , dar cu toate acestea intrăm în schimburi , schimburi pe care nu le înțeleg la ce ne ajută dacă la fiecare schimb avem un consum de 175-200 km pe/Secție oprim aceeași conducatori auto , iar apelurile de urgență pe care suntem nevoiți să le dăm curs sunt o porcărie, prostie și o bătaie de joc la adresa poliției Române.

Atât eu cât și șefii mei am învățat muncă de poliție în anii trecuți, dar acum câte un cetățean care nu e de buna credință abuzează de acest serviciu 112, iar mass-media injectează TVR cu multe neadevăruri. Va trebui să discearnă aceste informari a unor cetățeni și să dea o atenție deosebită muncii de poliție , totodată va reamintesc că posturile de poliție nu mai sunt posturi de poliție, nu mai luam contact cu cetățenii din comuna unde ne desfășurăm activitatea, iar aceștia sunt foarte supărați și ne pun tot felul de întrebări.


Cu aceasta ocazie vă rog să-mi dați răspunsuri cu care pot mulțumi cetățenii din comună. Nu vreau sa fiu înțeles greșit, dar nu avem sindicate , nu avem prieteni, nu avem oameni pe care sa ne bazam in această societate putedra. Daca mi-am calcat pe inima și am scris aceste rânduri am scris datorită faptului că toți colegii mei mă întreabă cand ies la pensie și de ce mai stau in sistemul acesta putred.

Am rămas datorită unor oameni minunați cu care am muncit în toți acești ani, am dat dovadă de seriozitate și am avut rezultate foarte bune și bune, si nu mi-am dorit să plec din acest aparat pe furiș.


Incercati sa dați o atenție mai mare celor din jur, ajutații, explicati-le și aratati-le drumul drept deoarece elevii școlilor militare sunt dezamăgiti și dezorientați chiar dacă eu și alți colegi ai mei am cunoscut și sistemul conducerii din trecut, nu era că acesta din ziua de astăzi. Cu respect mă înclin in fața tuturor cetățenilor care mai știu să dea o mana de ajutor și să-ți fie alaturi in această muncă pe care multi nu o înțeleg. Adevăratele dureri sunt cele pe care le duci in tăcere și de care nu vrei să fii nici compătimit, nici mângâiat. Cu respect”

Adauga comentariu