Un Ordin al Ecaterinei Andronescu este gata să scoată în stradă sindicaliștii din învățământ

Planul de școlarizare pe anul 2019 – 2020 a stârnit nemulțumirea sindicaliștilor din învățământ care cer ministrului de resort retragerea de urgență a ordinului repectiv. Emis în cursul zilei de ieri, ordinul prevede crearea a 57.000 de locuri în școlile profesionale, cu 26.000 de locuri în plus față de anul școlar în curs, obligând elevii cu medii sub 5 să se îndrepte către învățământul profesional și dual.

Sindicaliștii consideră că noul act normativ este cu totul nerealist în condițiile în care mărirea numărului de locuri din învățământul profesional trebuie să fie făcută în acord deplin cu solicitările concrete ale operatorilor economici. Mai mult, ordinul dat de ministrul Educației nu pare să țină cont de două aspecte: promovarea ofertelor educaționale în domeniul școlilor și liceelor profesionale s-a încheiat, iar etapa de mobilitate  a personalului didactic se află în plină desfășurare.

Sindicatul Liber din Învățământ Vrancea consideră că „numărul de clase aprobat este nerealist, imposibil de aplicat și în defavoarea copiilor, părinților și cadrelor didactice”. Pe scurt, în Vrancea au fost aprobate 70 de clase de liceu și 37 de școală profesională, în condițiile în care la nivelul județului nostru nu există destule solicitări din partea agenților economici iar unitățile școlare respective nu au baze materiale propice desfășiurării stagiilor de pregătire la standarde optime.

Așadar, sindicaliștii din învățământ cer retragerea urgentă a Ordinului Ministerul Educației, în caz contrar fiind deciși să declanșeze proteste.

 

Adauga comentariu