Un nou proiect ia naștere la Colegiul Național „Unirea” din Focșani: Laboratorul de creativitate și inovație. Proiectul este sponsorizat în mare parte de un fost elev al CNU, acum antreprenor de succes

Pe 26 ianuarie 2019, Colegiul „Unirea” din Focșani organiza pentru prima dată o întâlnire între mai multe generații de absolvenți ai liceului sub egida „Gala Uniriștilor ALL TIMES”. Pe lângă multe alte obiective propuse în cadrul acestei manifestări, organizatorii au avut în vedere inițierea și finanțarea unor proiecte educaționale sub deviza „Uniriști pentru Unirea”.


Demersul lăudabil al organizatorilor nu a rămas fără răspuns, astfel încât doi antreprenori de succes și-au adus aportul prin finanțarea creării Laboratorului de creativitate și inovație ce va fi inaugurat chiar în această lună în cadrul domeniului „Excelență în educație”.


Susținătorii și sponsorii acestui proiect, pe lângă Uniunea Profesorilor de Informatică din România și Google Europe, sunt doi oameni de afaceri născuți în Focșani, Viorel Stan, absolvent al Colegiului „Unirea” și Ionuț Stan, manageri ai companiei Viva Credit. De altfel, cei doi nu se implică doar în activități legate de „Unirea”, ci sprijină financiar și alte acțiuni legate de educația elevilor, cum ar fi Olimpiada InfoEducație care are loc la Gălăciuc – Tulnici.


Laboratorul de creație și inovație se va derula pe parcursul unui an, decembrie 2019 – decembrie 2020, și va beneficia de o finanțare în valoare de 30.000 de euro. Prin intermediul său se va urmări stimularea aptitudinilor creative, de inovație și antreprenoriale ale elevilor din cele șase secțiuni ale CNU: programare și roboți, BrickBot – robotică de performanță, matematică aplicată, informatică, design și poezie, antreprenoriat.


În mod practic, în cadrul proiectului vor fi organizate sesiuni săptămânale de pregătire dar și conferințe lunare la care vor participa oameni de afaceri și din domeniul IT. Aproximativ 80 dintre cei mai buni și interesați elevi vor face parte din acest proiect, unul dintre scopuri fiind și promovarea elevelor în domeniile STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică), acolo unde se așteaptă înscrierea a cel puțin 20 de fete.

 

Adauga comentariu