Un nou atac la “Garderoba Socială”. Măcar au mai lăsat ceva în urmă...

Hainele din contianerele amplasate în oraș în cadrul programului “Garderoba Socială” le-au făcut din nou cu ochiul unor persoane. Numai că de această dată nu s-a furat chiar tot, ci s-a ales tacticos ce era mai interesant, iar o parte din haine au fost lăsate pe asfalt. Nu puteau pleca chiar cu orice „știft”. S-a întâmplat chiar azi, pe strada Mare a Unirii, unde este amplasat unul dintre zecile de containere.

Programul a luat ființă în decembrie 2016, când primarul anunța că „focșănenii pot dona haine familiilor cu o situație financiară precară prin intermediul unor containere special amenajate și instalate în municipiul Focșani. Programul "Garderobă Socială" este o inițiativă a Primariei în colaborare cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și CUP Salubritate, prin care cetățenii pot dona haine, încălțăminte și lenjerii de pat pentru a putea fi refolosite”. Însuși primarul verifica la fața locului ce și cum (nici nu se putea altfel).

Tot atunci, cointanerele erau prezentate ca un seif sigur: hainele pot fi puse înăuntru, dar nu pot fi colectate decât de angajații primăriei, grație unui sistem perfect de închidere. La câteva zile, tot pe pagina primarului erau prezentate primele efecte:

„Cetățenii din Municipiul Focșani au fost martorii unui fapt INCALIFICABIL – ziua în amiaza mare, mai multe persoane au vandalizat unul dintre containerele amplasate de Primărie în oraș în cadrul Programului „Garderoba Socială” și au FURAT toate hainele lăsate de focșăneni pentru cei într-adevăr nevoiași.

Față de cele întâmplate, anunțăm în mod public că am sesizat deja organele abilitate pentru a fi luate toate măsurile legale astfel încât cei vinovați să fie trași la răspundere. Totodată, apelăm și pe această cale la spiritul civic al cetățenilor din Municipiul Focșani, de la care așteptăm, atunci când observă orice faptă reprobabilă, să anunțe IMEDIAT Poliția la 112 sau Poliția Locală la 0237.215005. Pentru că doar astfel vom contribui la eficientizarea maximă a activității celor două instituții care asigură ordinea și liniștea publică în oraș.

Trebuie să fim constienți că Focșaniul este casa noastră și că în această casă avem cu toții atât drepturi cât și obligații. Iar cei ce cred că au doar drepturi, trebuie să învețe (o dată pentru totdeauna!) că vor suporta consecințele acțiunilor lor antisociale ori de câte ori vor încălca legile pe care noi, ceilalți, le respectăm zi de zi”.

Adauga comentariu