Un manager de-o vară. Biblioteca Județeană, din nou în schimbare. Postul de conducere a fost scos la concurs, iar condițiile par a o exclude pe actuala șefă interimară

Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” este în epoca schimbărilor în ceea ce privește conducerea. După ce anul acesta managerul numit în urma unui concurs, Margareta Tătăruș, și-a dat demisia, în locul acesteia a fost numită director interimar Nicoleta Oprişan, care de altfel lucra în cadrul instituției ca șef birou. Teoretic, interimatul acesteia dispus pe 10 iunie putea să se prelungească până la organizarea concursului pentru ocuparea funcției. În practică, ulterior, Consiliul Județean Vrancea a impus o altă persoană la cârma instituției, după doar o lună.

„Doamna Oana-Raluca Boian a fost desemnată în funcţia de manager interimar al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, pentru o perioadă determinată, până la organizarea concursului de ocupare a postului, conform legii.

Doamna Oana-Raluca Boian își propune asigurarea cadrului optim de desfăşurare a activităţii instituţiei, spre a oferi comunităţii vrâncene servicii de calitate şi a veni în întâmpinarea solicitării utilizatorilor privind împrumutul de carte la domiciliu și la sala de lectură. De asemenea, Biblioteca organizează cursuri, programe şi proiecte educative, destinate publicului larg. Vă anunţăm că pe parcursul lunii august, Biblioteca Judeţeană va organiza cea de-a XI-a ediţie a programului Biblioteca de Vacanţă, oferind comunităţii o serie de activităţi culturale şi de loisir.

Absolventă a Facultăţii de Arhivistică din cadrul Academiei de Poliţie ”Alexandru-Ioan Cuza” Bucureşti, Oana-Raluca Boian a profesat în cadrul Arhivelor Naţionale – Serviciul Judeţean Vrancea și în cadrul Consiliului Județean Vrancea”, se arăta în anunțul postat pe pagina Bibliotecii Județene.

În fapt, doamna Boian nu lucra de foarte mult timp nici la CJ Vrancea, unde abia ce apucase să își completeze o primă declarație de avere ca „inspector superior” pe 5 iulie. Și, dacă ne uităm la cerințele pentru înscrierea la concurs, pare că doamna nu se încadrează pentru a deține funcția de manager cu acte în regulă.

Spre exemplu, cei care vizează acest post trebuie să aibă „studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul fundamental: Științe umaniste și arte - Ramura de știință - Filologie”, dar și o „experiență în specialitatea studiilor, de minimum 5 ani”. Totodată, potrivit anunțului, „constituie avantaj experienţa în domeniul activității manageriale de minimum 3 ani sau deține specializare în domeniul managementului, respectiv deține diplomă/ certificat/atestat de absolvire a unui curs de management”. Acestea au fost de altfel condițiile și în cazul altor concursuri organizate pentru acest post la bibliotecă.

Dosarele de concurs şi proiectele de management se depun la sediul Consiliului Județean Vrancea până la data de 10 septembrie la Serviciul Resurse Umane. Concursul se va încheia pe 25 septembrie, cu susținerea proiectelor de management.

Adauga comentariu