Un gest cât o mie de cuvinte! Printr-o nobilă acțiune a polițiștilor vrânceni, cinci frați din Ciușlea au primit astăzi cele trebuincioase școlii!

În contextul începerii noului an școlar, polițiștii vrânceni au organizat zilele acestea mai multe acțiuni umanitare care au vizat câteva familii cu posibilități materiale reduse din județul nostru. La nivelul inspectoratului a fost strânsă o sumă de bani, provenită din donațiile generoase ale lucrătorilor de poliție. Astfel, cu baza financiară pregătită, polițiștii au fost gata să asigure unor copii nevoiași o bază materială destul de consistentă pentru ziua de 9 septembrie.


Ziua de astăzi a fost însă specială. Pentru prima dată de când desfășoară asemenea activități, oamenii legii s-au gândit să abordeze, cumva, altfel situația, în cazul unor copii din localitatea Ciușlea. Familia vizată are un singur părinte, tatăl, care își crește așa cum poate cei cinci băieți cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, proveniți din două căsătorii.


Prin urmare, polițiștii au hotărât să-i ia cu ei la cumpărături pe copiii din Ciușlea, atfel încât să-și poată alege singuri hainele necesare începerii anului școlar. Vă dați seama că cei cinci băieți au făcut acest lucru pentru prima dată în viața lor. Timizi, cu ochii fugindu-le în toate părțile, vizibil emoționați și uneori, parcă, cu un nod în gât, cei cinci frați și-au cumpărat hainele cu ajutorul polițiștilor. Tricouri, șosete, pantaloni, bluze și hanorace colorate, chiar șepci și încălțări, toate acestea au fost cadouri neprețuite pentru niște copii simpli de la țară, prea săraci ca să-și poată permite astfel de lucruri într-o singură zi.


Aventura a continuat cu un mic festin la McDonald’s apoi băieții au făcut o excursie până la sediul IPJ Vrancea. Acolo au văzut cum și unde lucrează oamenii legii, însă au mai avut o parte de o surpriză. Fiecare dintre ei a primit câte un rucsac cu rechizite școlare, obiecte atât de necesare unor elevi care au terminat cu brio cursurile de anul trecut. Mai mult, în vârstă de șapte ani și premiant, Gabi a hotărât pe dată că trebuie să devină polițist, nu atât pentru că ar purta pistol, ci pentru a îndrepta nedreptățile lumii.


Pentru toți cei cinci frați din Ciușlea, astăzi a fost o zi pe care o vor ține minte multă vreme, cu siguranță. Modestia și bunul simț i-a oprit să-și manifeste bucuria pe care au resimțit-o atunci când au primit prețioasele daruri, însă chipurile îmbujorate ale celor mai mici și tăcerea solemnă a băieților mai mari a spus totul. Ziua de astăzi a fost, mai presus de toate, un exemplu pentru fiecare dintre noi: că un gest de bunătate demnă ne poate aduce regăsirea cu noi înșine, cei adevărați.

 

 

Adauga comentariu