Un garaj în Vintileasca te costă cât un apartament cu două camere în Focșani sau cât un BMW X6!

Georgel Viorel Spătaru este edilul comunei Vintileasca din partea Partidului Social Democrat. Omul s-a pus pe investiții serioase în comuna de la capătul județului ( Vintileasca se învecinează cu Buzăul), printre obiectivele cele mai importante aflându-se ridicarea unui edificiu de foarte mare importanță pentru locuitorii așezării montane. Proiectul mirobolant se intitulează „Construire garaj autospecială” și ocupă un loc de frunte între dezideratele edilului Spătaru.


Ceea ce ne-a atras atenția asupra acestei investiții nu a fost construirea garajului în sine, ci suma estimată pentru acest lucru. În anunțul apărut pe SEAP, administrația locală estimează lucrările la 123.269 de lei fără TVA, echivalentul a 26.412 euro.


Haideți să intrăm puțin în detalii tehnice, așa, cât ne pricepem. Potrivit documentației, garajul va fi construit pe o suprafață desfășurată de 67,60 metri pătrați „și va include spații anexe necesare unei bune desfășurări și anume: grupuri sanitare, vestiar, depozit pentru materiale de curățenie și hol” se mai arată în documentație. Pe lângă acestea, clădirea va fi înconjurată de trotuare din beton.


Garajul va avea fundația din beton iar suprastructura va fi realizată pe cadre metalice cu panouri de tip sandwich. Ei bine, din cei 123.269 de lei fără TVA, amenajarea terenului va costa 5.000 de lei, asigurarea utilităților – 21.450 de lei, construcțiile și instalațiile – 86.304 lei, montajul utilajelor – 1.200 de lei, echipamente care necesită montaj – 3.900 de lei, dotări – 2.550 de lei și organizarea șantierului – 3.276 de lei (toate sumele fără TVA).


Fie vorba între noi, cu suma pe care primăria din Vintileasca vrea să construiasă un garaj (26.412 euro) un cetățean modest ar putea cumpăra un apartament cu trei camere în Cartierul Bahne din Focșani sau unul cu două camere în Cartierul Sud. Dacă cetățeanul este mai econom, el își poate achiziționa un apartament cu două camere în Mărășești sau Bahne cu suma de 16.000 de euro, astfel încât i-ar putea rămâne bani și de o mașină second hand, plus renovarea locuinței.


Că tot veni vorba de mașini, cu cei aproape 26.500 de euro cât costă garajul din Vintileasca, același cetățean ar putea să se spargă în figuri cumpărându-și cu banii jos un BMW X6 Xdrive din 2010, un SUV Peugeot din 2017 ori un Mercedes ML250 Diesel din 2013! Cam scump garaju dom primar, dincolo era mai ieftin!

Adauga comentariu