Un arbitru - jurnalist în CJ Vrancea - liberalul Cristinel Irimia. Oricât de supărat ar fi, el scoate de la piept doar cartonașul galben!

Cristinel Irimia a devenit consilier județean după ce a participat la alegerile din 2016 pe listele Partidului Național Liberal, pe un loc eligibil. Anterior, actualul consilier județean a participat și la alegerile locale din 2012, ca independent, vizând scaunul de primar. După o adevărată epopee de strângere a semnnăturilor necesare candidaturii sale la primărie, în final a pierdut bătălia electorală chiar din primul tur de scrutin, lăsând loc disputei dintre Decbal Bacinschi (USL) și Alin Trășculescu (Alianța pentru Vrancea).

Absolvent al Liceului Militar, Cristinel Irimia a abandonat o posibilă carieră glorioasă în rândul Armatei Române, preferând să alerge pe calea spinoasă a jurnalismului. Împărțit între mai multe între mai multe culoare (este și arbitru de fotbal categoria I), Cristinel Irimia a deschis televiziunea și apoi publicația online Vrancea Media, unde și-a exersat talentul jurnalistic.

Odată intrat în consiliul județean, pe listele PNL de această dată, a renunțat cu greu la deprinderile de reporter. La un moment dat îndeplinea succesiv sau concomitent cele două atribuții, ca să zicem așa, atrăgându-și numeroase critici din partea consilierilor opoziției și a simpatizanților acesteia, aflați într-o confuzie totală: este reporter sau consilier județean. Până la urmă, Cristinel Irimia a ales responsabilitatea de consilier județean și pe cea de consilier parlamentar al senatorului și președintelui PNL Vrancea, Cătălin Toma.

Cât despre calitățile de antreprenor, Cristi Irimia a înființat în 2011 societatea Media Vemo SRL, firmă destinată activităților specifice unei agenții de publicitate, inclusiv consultanță, servicii de creație, producția de material publicitar și cumpărarea acestuia.

La înființare, societatea avea un angajat, o cifră de afaceri de 8.300 de lei, un profit net de 5.928 de lei și datorii de 2.222 de lei. Încetișor , micuța companie a lui Cristinel Irimia a luat avânt, atingând maximum de eficiență în 2015 când la o cifră de afaceri de 94.000 de lei a înregistrat un profit net de 66.570 de lei și datorii de numai 2.949 de lei.

Pe aceeași firmă, actualul consilier județean are, potrivit declarației de interese din 2017, contract cu Casa de Cultură din Odobești unde se ocupă de site-ul instituției, în baza unei atribuiri directe pe SEAP.

Așa cum se arată în declarația de avere, Cristinel Irimia are un teren intravilan în Focșani (coproprietar cu soția sa) cumpărat în 2016 și două autoturisme: o Skoda Fabia și un Ford KA. În anul 2016, consilierul liberal a obținut 1.516 lei – salariul cuvenit ca director al firmei Media Vemo, 91.233 de lei – dividende la aceeași societate (anii 2011 – 2015) și indemnizația de consilier județean -4.625 de lei.

În raportul său de activitate, Cristinel Irimia își prezintă obicetivele asumate pentru actualul mandat de consilier județean din care nu lipsesc eficința în administrarea banului public și în accesarea fondurilor europene, distribuirea fondurilor bugetare pe bază de transparență și nu de criterii politice, eliminarea risipei banilor publici, refacerea drumurilor județene sau construirea unui stadion modern la Focșani.

Deși se află la primul mandat, Cristinel Irimia a participat alături de colegii săi din PNL la elaborarea mai multor proiecte de hotărâri, dovedind maturitate și implicare politică. Unele dintre acestea sunt înființarea Registrului de Patrimoniu Turistic în cadrul CJ Vrancea, crearea unui fond de rezervă al consiliului județean, înființarea unui program pentru acordarea de finanțări nerambursabile pentru activități non profit de interes județean sau constituirea unui grup de consilieri pentru dezbateri publice.

 

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu