Un adolescent de 16 ani, victimă a comportamentului de tip bulying! A fost așezat în genunchi și umilit de o colegă de clasă!

Comportamentul de tip bullying începe să-și facă simțită prezența și în școlile din județul Vrancea. Astfel, un adolescent de 16 ani, beneficiar al unei măsuri de protecție socială, adică aflat în plasament la un asistent maternal, a fost hărțuit de o colegă în timpul unei pauze de curs. Băiatul, elev în clasa a IX-a, a fost filmat în timp ce stătea în genunchi și era umilit verbal de colega sa de clasă.


Ceilalți copii s-au desolidarizat fățiș de gestul fetei și astăzi dimineață, la prima oră, au povestit cele întâmplate directorului liceului. Profesoara a anunțat imediat poliția din localitate și asistentul maternal în grija căruia se afla adolescentul, victimă a comportamentului de tip bullying.


Direcția pentru Asistență Socială și Protecție a Copilului Vrancea a intervenit imediat, minorul beneficiind de servicii suport și consiliere psihologică, în vederea evaluării şi diminuării efectelor traumei suferite.


„Fiecare copil trebuie să înțeleagă că aceste tipuri de comportamente sunt inacceptabile. Pentru că fenomenele de acest tip afectează toţi elevii din grup, nu se reduce doar la copilul care agresează şi la victimă, este extrem de important ca şi ceilalţi copii care asistă la aceste momente să nu rămână indiferenţi și să semnaleze astfel de cazuri persoanelor adulte”, se arată într-un comunicat al DGASPC Vrancea.

 

 

Adauga comentariu