Uluitor! Un consilier local din Focșani rupe tăcerea: „au încercat să mă mituiască”! Vezi despre cine e vorba!

Consilierul local Costel Bîrsan este de părere că a devenit extrem de incomod pentru coaliția PSD+ALDE din consiliul local și, prin extindere, pentru administrația locală controlată de social-democrați. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Costel Bîrsan a declarat că un funcționar din aparatul primăriei ar fi încercat să-l mituiască cu o sumă considerabilă.


Costel Bârsan spune că totul a început la sfârșitul anului 2017, când pe ordinea de zi a fost supus un proiect de hotărâre privind reabilitarea sistemului de termoficare urbană în zona Cartierului Bahne. Proiect cu miză mare, având în vedere că investiția se ridică la 16 milioane de euro.
În acea ședință, consilierul Bîrsan a fost cel mai vehement critic al continuării proiectului de reabilitare termică. El și-a justificat poziția invocând faptul că investiția nu-și mai găsește rostul în condițiile în care din ce în ce mai mulți locuitori ai Focșaniului se debranșează de la sistemul centralizat, respectiv de la ENET.


Și-aici vine cireașa de pe tort. Costel Bîrsan spune că într-o zi s-a trezit la birou cu o persoană din aparatul primăriei care i-ar fi oferit bani în schimbul votului favorabil din consiliu. Încercând să-i facă jocul pentru a vedea până unde poate merge „emisarul”, Bârsan l-a întrebat despre ce sumă e vorba. Răspunsul a fost: „o sumă cu cinci zerouri. Spuneți cât!”.


„Mi s-a oferit o sumă cu cinci zerouri, vă dați seama? Aș fi putut să cer și o sută de mii de euro, că mi-ar fi dat fără să clipească! Din păcate pentru ei, am refuzat. Eu nu mă las cumpărat, șantajat sau amenințat. Eu nu voi abdica de la principiile mele, niciodată! Indiferent de situație!”, a spus consilierul local Costel Bârsan.


De altfel, după refuzul său de a lua mită, consilierul a primit câteva telefoane de amenințare prin care i se „promiteau” tot felul de șicane. Costel Bîrsan spune că nu a putut înainta o plângere la DNA întrucât nu deține dovezi video sau audio în legătură cu „întâlnirea de taină”. Pe de altă parte, politicianul a mai dezvăluit și faptul că nu se află la prima „încercare”. Anterior i s-a oferit chiar și funcția de viceprimar al Focșaniului.


Cert este faptul că proiectul a trecut în final, însă dacă unii dintre băieții buni au oferit o dată mită, cu certitudine că au făcut-o și a doua oară, iar cineva „s-a mânjit la bot cu miere”!

 

Adauga comentariu