Ultima oră: Trei femei și șapte bărbați sunt inculpații în dosarul de camătă, șantaj și proxenetism. Ce au făcut aceștia la audieri

Anchetatorii au decis să solicite instanței arestarea preventivă a celor zece persoane reținute sub acuzații de camătă, proxenetism și șantaj. Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, iar în dosar sunt cercetate trei femei și șapte bărbați de etnie romă, toți înrudiți între ei. Ieri, toți zece au fost duși la audieri în calitate de suspecți, iar astăzi li s-au prezentat acuzațiile în calitate de inculpați.

Aceștia nu au dat până acum nicio declarație în fața organelor de anchetă și și-au rezervat dreptul de a da declarații în fața instanței. În aceste condiții, nu se cunoaște încă atitudinea acestora față de acuzațiile care li se aduc. Potrivit primelor informații, „în perioada 2018 – 2019, persoanele în cauză ar fi desfășurat activități de camătă și șantaj, prin amenințări cu acte de violență”.  

Ancheta a pornit în forță ieri, când au avut loc 7 percheziții domiciliare. Totodată, doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant, pe când primeau o anumită sumă de bani de la un bărbat, sumă care de fapt reprezenta un împrumut, plus dobânda percepută de inculpați. 

Adauga comentariu