Ultimă Oră: Primarul de la Mărășești, condamnat pentru conflict de interese. Nu mai are voie să dețină funcția și a fost obligat să presteze muncă în folosul comunității la primăria sa sau la Școala Pufești!

Judecătoria Panciu a scris VINOVAT pe fruntea primarului Dorel Valerică Chitic. Astăzi, judecătorii au dat o primă sentință de condamnare în dosarul primarului din Mărășești, judecat pentru conflict de interese. Doi ani au trecut de când a fost trimis dosarul în instanță și, după câteva amânări de pronunțare, prima sentință este de închisoare cu suspendare. Pe lângă aceasta, primarul Chitic nu mai are voie să se apropie de primărie ca ales - firește, dacă și când soluția va rămâne definitivă. Pe lângă aceste dispoziții, prin aceeași soluție s-a decis că primarul trebuie să fie pus la munca de jos: acesta trebuie să facă 90 de zile de muncă „voluntară” fie la primărie, fie la Școala din Pufești. 

 

Aplică inculpatului Chitic Valerică-Dorel pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare pentru conflict de interese în formă continuată. ...aplică inculpatului pe o perioadă de 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice; dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa funcția, calculată dela data rămânerii definitive a prezentei hotărâri de condamnare. ...aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice; dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa funcția, calculată de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

...suspendă executarea pedepsei principale și accesorii sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 3 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. ...obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Vrancea, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. ...obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Primăriei Mărășești, județul Vrancea sau Școlii Generale Pufești, județul Vrancea, sens în care consilierul de probațiune, pe baza evaluării inițiale, urmează a decide în care din cele două entități din comunitate menționate urmează a se executa obligația și tipul de activitate. 

Ia act ca prejudiciul a fost acoperit integral. Obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei cu titlul de cheltuieli judiciare catre stat. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea copieii minutei; calea de atac se depune la registratura Judecătoriei Panciu”.

Adauga comentariu